BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA PUŽ POGAČU KOJA SE TOPI U USTIMA: Jedan sastojak joj daje POSEBNUMEKOĆU
Pogača, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA PUŽ POGAČU KOJA SE TOPI U USTIMA: Jedan sastojak joj daje POSEBNUMEKOĆU

Fantazija, ovo morate probati. Prelepa je!

Objavljeno: 09:47h

Puž pogača sa pavlakom i mlekom,korak po korak sve na lonce, mogu i najmladji napraviti.

Potrebno je:

20 gr. kvasca

100 ml vode

Puž pogača
foto: Bakina kuhinja

1 kasicica secera

200 ml mleka

1 kasika kisele pavlake

1 zumance

3 kasike ulja

4 lonceta od 200 gr brasna

100 gr mekanog sira

kocka maslaca ili margarina omeksanog

susam

skrupna so

Priprema:

1 / 2 Foto: Bakina kuhinja

Izmrviti u mlakoj vodi, dodati secer. Kad zapeni sipati u vanglu. Dodati mlako mleko ulje, zumance pavlaku i brasno.

Varjacom zamesiti mekse testo da bude glatko. Ostaviti da odmara 20 minuta pa ga malo premesiti i razviti oklagijom u pravougaonik debljine za pola prsta.

Sir izmesati sa omeksanim maslacom. preko razvijenog testa premazati sav sir pa ga iseci na trake sirine 6 cm.

Prvu traku uviti u krug pa ga staviti na sredinu podmazane tepslije velicine 32 cm Pokriti folijom i pokriti krpom da odmori 15 minuta. Premazati zumancetom u koji ste dodali malo mleka. Posuti semenkama i krupnom solju.

Peci na 180 stepeni C oko 40 stepeni .Pecenu pogacu pokriti krpom da omekne.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.