ŽENE OTKRILE ZAŠTO VIŠE VOLE RUŽNE MUŠKARCE: Zbog 1 STVARI će se uvek zalepiti za njih
Ilustracija, Foto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

MORATE ZNATI

ŽENE OTKRILE ZAŠTO VIŠE VOLE RUŽNE MUŠKARCE: Zbog 1 STVARI će se uvek zalepiti za njih

Žene otkrile zašto vole ružne muškarce

Objavljeno: 22:12h

Kada na ulici vidimo atraktivnu devojku pored manje privlačnog muškarca obično u sebi postavimo pitanje „Šta li vidi u njemu?“ i skoro uvek je prva pomisao ona najpovršnija – da je on bogat. Odgovor se, međutim, krije u praktičnosti.

Postoji mnoštvo razloga zbog kojih atraktivna žena drži za ruku nekog prosečnog momka. Većina njih je psihološke prirode i mogu se objasniti prilično jednostavno – odlučuju se za mušku zrelost, a ne za atraktivnu spoljašnjost, piše Informer.

Stopa razvoda raste jer muškarci nastavljaju da razočaravaju, a seksualne epizode s dobrim momcima često se pretvaraju u veze za jednu noć. Žene više ne žele da gube vreme tražeći ljubav koju im roditelji nikada nisu pružili.

Neke od njih čak su uverene da „prava ljubav“ ne postoji. Zato smatraju da je gubljenje vremena tražiti savršenu romansu kada bi neko drugi jednostavno moga da je obožava. Malo kompromisa nije naodmet. Zato su neke žene jednostavno odlučile da budu praktične. Traže muškarca u kojeg će pre svega imati poverenja.

Studija koju je objavio Daily News otkriva da žene koje se udaju za neprivlačne muškarce imaju srećnije brakove od onih koje se udaju za atraktivne. U pitanju je evolucijski problem. Muškarci više brinu o izgledu svoje partnerke, jer to obično znači da će preneti bolje gene svojoj deci.

Ljubav
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Žene biraju obožavanje umesto ljubavi

Žene, s druge strane, manje brinu za genetski sklop svoje dece i traže stabilnog muškarca, a ne samo jake gene. Muškarci koji su privlačniji od svojih supruga obično im posvećuju manje pažnje.

Žene biraju obožavanje umesto ljubavi. Saveti iskrenih majki i baka obično se svode na sledeće: „Udaj se za čoveka koji će tebe voleti više nego ti njega.“ To je zastrašujući savet za djevojku koja ima 14 ili 18 godina, ali u jednom trenutku one ga se sete, a možda i poslušaju.

Žene su, posmatrajući svet oko sebe, zaključile da svi ostare i poružne, pa je bolje pronaći muškarca koji će ih voleti čak i kada se opuste i više ne pamti kako su izgledale s 25 godina.

Ženama je ljubav potrebnija nego muškarcima. Žene žele da čuju, vide i razumeju da ih neko voli. Ne žele da se pitaju gde je nestala romansa i nagađaju nečija prava osećanja. Manje privlačan muškarac ima manje šanse da ih ostavi zbog lepše i mlađe žene.

Muškarci vide očima, žene vide ušima. Evolucijski psiholog i autor knjige „The Science of Romance“ dr. Najdžel Barber tvrdi da je ženama u vezi izgled manje važan. Žene su, otkad su počele sa vezama, prve shvatile da je njihov izgled važniji od muškog. One su te koje bi trebalo da izgledaju, zgodno, seksi i sl.

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Manje privlačni muškarci imaju više samopouzdanja

Muškarac ima važnost u vezi na osnovu nekoliko faktora: snage, ugleda, karaktera ili društvenog statusa. Žene više vode računa o svom izgledu jer on ima veću važnost u vezi. Njihov izgled je najvažniji faktor uspeha u potrazi za muškarcem i vezom.

Žene zapravo ne traže manje privlačne muškarce, oni ih češće zavode. Prema studiji koju je objavio britanski Telegraf, manje privlačni muškarci imaju više samopouzdanja. To je lažno samopouzdanje, ali je ipak samopouzdanje.

Za razliku od privlačnijih muškaraca, oni su otvoreni i optimistični kada je u pitanju prilaženje ženama, što objašnjava zašto zgodni momci retko prilaze atraktivnim devojkama. Njihov „naduvani“ ego daje prednost manje atraktivnim muškarcima jer oni jure za ženama, budući da nemaju luksuz da čekaju da im one priđu.

Iako potajno čeznu za snažnim grudima, bujnom kosom i pločicama na stomaku, žene žele takođe još nešto – nešto što će im pružiti veću utehu od snažne muskulature: sigurnost. Nakon što su doživele razočaranje s nekim zgodnim frajerom, osećale se nesigurno i iskusile stalnu napetost s nekim, one biraju nekoga ko će ih učiniti da se osećaju dobro.

Lepo je pokazivati zgodnog tipa prijateljima, slikati se s njim za društvene mreže i uživati u lepoti. Ali, kad mu noću zazvoni telefon, a pogled mu odjednom postane hladan i odsutan, iskustvo je to koje žene kasnije izbegavaju. Koliko god da je to površno i plitko, manje privlačni muškarci donose osećaj sigurnosti.

Bonus video: ČISTO DA SE ZNA: CEO FK MILJAKOVAC DOBROVOLJNO DAO KRV! Simić: Želimo da ljubav navijača usmerimo ka nečem smislenom

02:28

ČISTO DA SE ZNA: CEO FK MILJAKOVAC DOBROVOLJNO DAO KRV! Simić: Želimo da ljubav navijača usmerimo ka nečem smislenom

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.