SPECIJALNA ISHRANA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA ZBOG KOJE IZGLEDA KAO APOLON I U PETOJ DECENIJI: Sa ovim nikad ne preteruje
Zlatan Ibrahimović, Foto: LCD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

neverovatno zgodan

SPECIJALNA ISHRANA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA ZBOG KOJE IZGLEDA KAO APOLON I U PETOJ DECENIJI: Sa ovim nikad ne preteruje

Režim ishrane, Ibrahimović ne menja godinama, uz stroga pravila šta nikako ne unosi u organizam

Objavljeno: 10:02h

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač, spada u grupu najspremnijih fudbalera današnjice, iako je zakoračio u petu deceniju života.

Da i pored brojnih povreda, uspeva da se vrati u formu i u 41. godini, dobrim delom mu pomaže specifična ishrana. Priča o ishrani se ponovo pokrenula nakon što su se u javnosti pojavile fotografije Ibrahimovića sa plaže, na kojima se vidi da je Šveđanin u izuzetnoj formi.

Režim ishrane, Ibrahimović ne menja godinama, uz stroga pravila šta nikako ne unosi u organizam.

Iako bi neko pomislio najpre na meso, Ibrahimović se ne odriče ove namirnice, pre svega konzumira pileće belo meso, a povremeno mu se u jelovniku nađe i sušena govedina. Tu su i voće i povrće, dok i pored činjenice da se u Italiji jedu najbolje pice i paste, testeninu jede samo u specijalnim prilikama.

Rigorozna pravila, Ibrahimović krši samo van sezone, tokom leta, kada se hrani nešto "opušutenije", što je svojevrsna nagrada, a zanimljivo je i da ukoliko njegova ekipa pobedi, on sebi dozvoli jedan obrok koji iskače iz šablona.

Međutim, i u takvim situacijama vodi se računa o količini i samim namirnicama.

Naravno, ne preteruje sa ugljenim hidratima jer voli da se njegova težina kreće između 92 i 94 kilograma. Poštuje savete italijanskih nutricionista koje su mu predložili za vreme igranja u Juventusu, a to je osam badema dnevno - bogati su magnezijem i zdravim mastima, piše "Daily Mail". Šveđanin je u prošlosti imao problema s ljudima koji su se bavili ishranom u klubovima za koje je igrao pa je tako po pisanju evropskih medija izbila svađa između njega i kuvara u Parizu.

Navodno je Zlatan 'divljao' zbog manjka svežeg voća i povrća u trening centru na šta mu je kuvar odgovorio da to ne mogu priuštiti zbog ograničenog budžeta za ishranu u klubu?! Ibru navodno nije zadovoljio taj izgovor pa je poslao kuvara da ode do lokalne prodavnice u nabavku.

"Izgleda da svaki Šveđanin meri svaki gram. Perfekcionista“, pisla je i italijanska Gazeta, i dodala da je Ibrahimović bio veoma nezadovoljan za vreme boravka u PSŽ-u jer na klupskom meniju nema voća i povrća, što se promenilo nakon njegovog zahteva.

Zlatan Ibrahimović slavi titulu uz hit Nade Topčagić

00:11

Zlatan Ibrahimović slavi titulu uz hit Nade Topčagić

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.