VLADETA JEROTIĆ JE GOVORIO DA OVAKO MOŽETE PROVERITI KAKAV ĆE VAM BITI BRAK PRE UDAJE: Ovo je KLJUČNO
Vladeta Jerotić, Foto: Youtube printscreen/Porodicni Bukvar

paŽnja

VLADETA JEROTIĆ JE GOVORIO DA OVAKO MOŽETE PROVERITI KAKAV ĆE VAM BITI BRAK PRE UDAJE: Ovo je KLJUČNO

Ovog puta, jedan nalog na TikToku objavio je Vladetin savet muškarcima kako da provere pre venčanja kako će im brak izgledati.

Objavljeno: 08:35h

Čuveni srpski akademik, lekar, psihijatar i književnik Vladeta Jerotić posvetio je svoj dugogodišnji rad istraživanju o braku, porodici i razvoju dece. Njegove teorije se i dan danas citiraju i prepričavaju, štaviše, našle su svoje mesto i na društvenim mrežama i vrlo su popularne i deljene među mlađom generacijom, piše Zadovoljna.rs.

Ovog puta, jedan nalog na TikToku objavio je Vladetin savet muškarcima kako da provere pre venčanja kako će im brak izgledati.

Na pomalo duhovit način, ali u svom prepoznatljivom stilu, uvek iskren i realan, naš poznati neuropsihijar je poslao poruku svim mladim parovima:

„Mladi, idite obavezno u kuće roditelja vaše buduće žene. Obavezno! Onako kako žive otac i majka, tako ćete i vi živeti“, rekao je Vladeta.

Razvod, Raskid, Brak
foto: Lasse Kristensen / Alamy / Alamy / Profimedia

On je u svojoj knjizi „O braku“ istakao i sedam tipova muškaraca zavisno od njihovog odnosa prema ženama. Prema načinu na koji gleda ženu, muškarac može biti: nežan, sažaljiv, potcenjivački, požudan, uplašen, ravnodušan ili požudan tip.

Tokom dugogodišnjeg istraživanja, Vladeta je posebnu pažnju pridavao najranijem razvoju dece, i važnosti koju roditelji imaju u tom periodu, pa se tako i ovom prilikom osvrnuo na razvedene brakove, odnosno na model koji se prenosi s kolena na koleno, piše Zadovoljna.rs.

„Rastavljeni brakovi, u tri generacije rastavljeni, pa to nije nasleđe, to je model ponašanja“, istakao je naš čuveni akademik.

On je i pre naglašavao da je dete prve tri godine slabo i da mora biti uz roditelje, a ne samo uz majku ili oca. Ali da treba i te majke i očeve hvaliti koji su odgajili dete bez onog drugog roditelja, iako je njegovo stručni mišljenje da to nije dobro.

A jedna od Vladetinih lekcija koju je voleo da deli sa mamama u Srbiji jeste upravo ona koju je naučuo na primeru švajcarskih roditelja:

„Majka bi trebalo, to sam u Švajcarskoj naučio, Švajcarkinja završi fakultet, da mužu pokaže da može i ona, a onda se prve tri godine posveti deci. A prve tri godine psiholozi kažu da su ključne za formiranje karaktera. A tu su baš našli parovi da se svađaju i rastavljaju. Pa izdržite bar 3-5 godina da se volite.“

02:09

VUJADINOV I MOJ BRAK NIJE SAVRŠEN Mirka Vasiljević o nesporazumima sa suprugom: Kad čovek nešto STVARNO ŽELI on pronađe način

(Espreso/Zadovoljna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.