OVO JE PRAVA ISTINA O TOME DA LI BOJLER TREBA BITI STALNO UKLJUČEN: Rešena dilema jednom zauvek, ČUJTE
Bojler, Foto: Yevhenii Podshyvalov / Panthermedia / Profimedia

važno

OVO JE PRAVA ISTINA O TOME DA LI BOJLER TREBA BITI STALNO UKLJUČEN: Rešena dilema jednom zauvek, ČUJTE

Postoje različita mišljenja o tome da li je bolje ostaviti bojler uključenim celog dana i noći ili ga uključivati samo po potrebi. Međutim, ispostavlja se da konstantno držanje bojlera uključenim neće rezultirati značajnim uštedama, pri čemu broj ukućana igra važnu ulogu

Objavljeno:

Istina je da za efikasnije hlađenje i smanjenje potrošnje energije bolje da klima uređaj radi punom snagom tokom celog dana

To može rezultirati nižim računima za struju i održavanje sobe konstantno hladnom. Međutim, kada je reč o bojlerima, situacija je drugačija. Da li ćemo dodatno uštedeti ako držimo bojler stalno uključenim?

Postoje različita mišljenja o tome da li je bolje ostaviti bojler uključenim celog dana i noći ili ga uključivati samo po potrebi. Međutim, ispostavlja se da konstantno držanje bojlera uključenim neće rezultirati značajnim uštedama, pri čemu broj ukućana igra važnu ulogu. Ako je u pitanju samac ili bračni par, verovatno je racionalnije uključivati bojler samo kad je potrebno. S druge strane, porodice s većim brojem članova mogu imati koristi od konstantno uključenog bojlera jer će nekom članu u svakom trenutku trebati topla voda.

bojler
foto: Botastock images / Alamy / Alamy / Profimedia

Stručnjaci takođe napominju da namena bojlera igra ključnu ulogu u odluci. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, tada ima smisla uključivati ga povremeno. Međutim, ako koristite veliki protočni bojler za kuhinjske potrebe i tuširanje, tada je verovatno najbolje držati ga stalno uključenim, jer će ga retko isključivati.

U svakom slučaju, ekonomičnije je uključivati bojler samo kada je potrebno, a ako brinete o uštedi, možete ga uključivati kada je tarifa za struju jeftinija, preporučuju profesionalci električari.

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.