EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU KAD PRESKOČITE OBROK: NIJE za igru, posle ovoga ćete ozbiljno povesti RAČUNA
Obrok, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU KAD PRESKOČITE OBROK: NIJE za igru, posle ovoga ćete ozbiljno povesti RAČUNA

Često se vode rasprave na temu preskakanja obroka. I pored svih upozorenja, mnogi još uvek u pokušaju da skinu neželjene kilograme svesno to rad

Objavljeno:

Činjenica je da to nije nužno opasno ako se dogodi povremeno, ipak u slučaju da imamo naviku da preskačemo obroke češće, posledice nisu nimalo bezazlene.

- Redovno preskakanje obroka, posebno u kombinaciji sa ograničenjem kalorija, može da ima značajan uticaj na vaše fizičko i mentalno blagostanje.

Naime, kada preskačete obroke, vaše telo je lišeno esencijalnih makro i mikronutrijenata potrebnih za pravilno funkcionisanje. To može da dovede do raznih simptoma, fizičkih i psiholoških, ističe Anastasios Mikroulis, osnivač i direktor klinike Ideal Health Center u Njujorku, koji je za portal Best Life otkrio zašto ne treba da se preskaču obroci.

Jelo, Glad, Hrana, Obrok, Večera, Doručak, Dijeta, Mršavljenje, Gojenje
foto: Profimedia

Kako upozorava Mikroulis, preskakanje obroka podrazumeva sledeće promene: osećaj hroničnog umora, loše raspoloženje, pojačani apetit, prejedanje, otežano održavanje željene telesne težine.

Zato, ako imate nameru da se oslobodite nekoliko kilograma viška, pažljivo isplanirajte svoj dan i u skladu sa tim rasporedite minimum 3 obroka. A za sve drastičnije promene, posavetujte sa lekarom.

Ako vaš lekar podržava vašu odluku da krenete sa dijetom, potražite pomoć stručnjaka u ispravnom pridržavanju plana kako bi bili sigurni da ispunjavate svoje potrebe za hranjivim materijama i lakše pratili napredak.

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.