NAJEDITE SE KAO PRAVI GURMANI UZ SRPSKI SPECIJALITET OD MLEVENOG MESA: DOMAĆA pljeskavica, nikad BRŽA i SOČNIJA
Pljeskavica, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽEŠ!

NAJEDITE SE KAO PRAVI GURMANI UZ SRPSKI SPECIJALITET OD MLEVENOG MESA: DOMAĆA pljeskavica, nikad BRŽA i SOČNIJA

Uživaćete u punoći ukusa ove pljeskavice koja se jede širom Balkana.

Objavljeno:

SASTOJCI:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa,
  • 1 jaje,
  • 2 kašike prezli,
  • 1 svežanj mladog luka,
  • peršun,
  • so,
  • biber,
  • pršut,
  • kiseli krastavčići,
  • kačkavalj.

PRIPREMA:

U duboku posudu stavite mleveno meso, pa mu dodajte prezle, so, biber, jaje i sitno seckani mladi luk i peršun. Sve sastojke dobro promešajte i ostavite u frižider oko pola sata. Od pripremljene smese dlanovima oblikujte osam većih tankih pljeskavica. Kad oblikujete pljeskavice, na svaku položite po list pršuta, pa na njega tanko narezane kisele krastavce i preko njih list kačkavalja. Preklopite drugom tankom pljeskavicom i prstima spojite rubove da ne iscuri punjenje. Na isti način pripremite i ostale pljeskavice, pa ih pecite u dobro zagrejanom tiganju.

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.