GINEKOLOG OTKRIO ŠTA MIRIS VAŠE VAGINE GOVORI O VAMA I VAŠIM AKTIVNOSTIMA: Evo KAKO se OSEĆA nakon SE*SA
Vagina, Foto: Profimedia

pažnja

GINEKOLOG OTKRIO ŠTA MIRIS VAŠE VAGINE GOVORI O VAMA I VAŠIM AKTIVNOSTIMA: Evo KAKO se OSEĆA nakon SE*SA

Miris vagine je najlepši miris koji postoji ali je u odnosu na ciklus i vaše aktivnosi dosta promenljiv

Objavljeno:

Imate vaginu i miriše sjajno. Verovatno mrzite sve te mitove o mirisu vagine i koristite mirišljave proizvode tako da vaša vagina miriše na bele rade, ili tako nešto. Vaša vagine ne bi trebala da ima neugodan miris, i ako ima neobičan miris, više oštar ili je to povezano sa peckanjem, svrabom trebalo bi da se posavetujete sa svojim lekarom što je pre moguće. Takođe, mirisi i dezodoransi za vaginu ne bi trebalo da budu deo vaše prakse.

Postoje određeni mirisi vagine, zdrave vagine i nema razloga za brigu. Možda ste primetile različite mirise vagine, ali sve je dobro dok spadaju u granicama normale. U suštini, svi treba da brinemo o mirisu vagine, jer zapravo miris je prilično bitan deo cele divne seksi stvari. Ginekolog Rankin to kaže najbolje:

vagina
foto: Profimedia

"Svaka vagina ima svoj poseban miris - kombinaciju normalnih bakterija koje žive u vagini, šta jedete, kako se oblačite, vaš nivo higijene, navike creva, koliko se znojite i kako vaše žlezde luče. Zapamtite da žlezde koje se nalaze u blizini vagine takođe luče feromone, koji privlače seksualnog partnera. Dakle, ne preterujte sa veštačkim aromama, zaboravite na miris breskve ili miris posle kiše. Ako to uradite, ometate prvobitnu funkciju, koju je vaš miris trebao da ostvari.” Dakle, budite vlasnik svog mirisa, devojke. Naravno, ako ste zabrinute zakažite pregled kod ginekologa da se uverite da je vaša vagina zdrava i normalna.

Mošusni miris

Mošusna vagina je termin koji se pojavljuje iznova i iznova kada govorimo o mirisu vagine, ali nismo baš sigurni da li nam se sviđa jer "mošusni" moramo priznati zvuči kao parfem naše bake, a vagina miriše mnogo bolje od toga. Ali, to je miris koji može biti jači u nekim tačkama od drugih jer ima mnogo znojnih žlezda u tom regionu. Doktor Dženifer Šira kaže: "Zdrava vagina obično ima neku vrstu mirisa, ali miris može da varira iz dana u dan u zavisnosti od toga koliko ste aktivni. Kao, nakon intenzivnog treninga vagina može imati jači, mošusni miris iz okolnih znojnih žlezda - što je 100 odsto normalno ".

vagina
foto: Profimedia

Bez mirisa

Govorimo o mirisu vagine, ali vaša vagina možda nema miris uopšte. Ginekolog dr. Lissa Rankin kaže: "Posle tuširanja, vaša vagina možda nema miris uopšte", a ako niste aktivni ne možete primetiti neki miris dosta vremena. Nema razloga za brigu.

Miris metala

Tokom perioda menja se pH nivo, a tu je i miris same krvi, tako da nije neuobičajena pojava metalnog mirisa oko menstruacije. To bi trebalo da bude privremeno, nema razloga za brigu, pogotovo ako dolazi i odlazi sa vašim ciklusom.

Miris izbeljivača

Miris izbeljivača zvuči kao jak i neprirodan miris da se smatra normalnim mirisom vagine. Ali, to se zapravo dešava posle seksa. Ponekad je to miris kondoma, ili ako ne koristite kondome možete imati isti problem, jer doktor Rankin kaže da "Nakon što ste imali odnos, možete osetiti miris izbeljivača, kao klasičan miris sperme. Ovo je takođe privremeno, ali ne može odmah nestati.

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene:

05:11

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.