OVAKVU TORTU SU JELI SAMO U SCG: Kada se raspala JUGOSLAVIJA, jedino je ONA OSTALA, bez nje se ni danas NE MOŽE
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

paŽnja

OVAKVU TORTU SU JELI SAMO U SCG: Kada se raspala JUGOSLAVIJA, jedino je ONA OSTALA, bez nje se ni danas NE MOŽE

Koru ispeći u velikom plehu od rerne i pečenu prohlađenu koru preseći na 2 dela.

Objavljeno:

Umutiti koru od:

6 jaja

6 kašika šećera

5 kašika mlevenih oraha

2 kašike griza i

3 kašike brašna

Koru ispeći u velikom plehu od rerne i pečenu prohlađenu koru preseći na 2 dela.

Torta, Kolač, Sladoled torta, Sladoled kolač
foto: PRINTSCREEN/YT/BEST FOOD HERE

Umutiti još jednu koru (za rolat) i nju peći u manjem plehu:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Ispečen rolat napuniti sledećim filom:

Popariti sa toplim mlekom 100 g šećera i 150 g mlevenih oraha (ja sam nasula na ovo 250 ml mleka i to je fil učinilo žitkim, pa sam uz dodatak još mlevenih oraha masu zgusnula - dakle vodite rčuna šolja treba da bude manja oko 100-150 ml i mleko sipajte postepeno)

Skuvati žuti fil od:

500 ml mleka

5 žumanaca

100 g šećera

7 kašika brašna

U skuvano i hladno dodati 250 g margarina i mućenjem dobro sjediniti.

Rolat koji ste napunili poparenim orasima isecite na 16 komada (možete ih nakvasiti mlekom - ja nisam, do sutradan torta će fantastično da odmekne).

Ređati:

koru

polovinu žutog fila

rolat

drugi deo žutog fila

koru

Po vrhu (a može i okolo) ide umućen šlag.

Prijatno.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/zamesiumesiispeci.blogspot.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.