OVE UREĐAJE MORATE OBAVEZNO DA ISKLJUČITE KADA ODSUSTVUJETE OD KUĆE: Mogu biti OPASNI po dom ali i po vaš ŽIVOT
Produžni kabl, Foto: Printscreen/Youtube/misoo83 tutorials

SAZNAJTE

OVE UREĐAJE MORATE OBAVEZNO DA ISKLJUČITE KADA ODSUSTVUJETE OD KUĆE: Mogu biti OPASNI po dom ali i po vaš ŽIVOT

Obratite pažnju kada izlazite iz kuće da li su vam ovi uređaji isključeni.

Objavljeno:

Postoje uređaji u vašem domu koji su stalno uključeni i nikada ih ne "čupate" iz struje kada negde odlazite. A postoje i neki koje slobodno možemo svrstati u kategoriju opasnih.

Među uređajima koje obavezno treba da isključite su modemi, konzole za igre, laptopovi, ruteri i svi uređaji koji imaju dodatni punjač.

Pogotovo ako odlazite na odmor, obavezno ih isključite jer, bez obzira da li sam uređaj radi ili ne, oni i dalje troše struju.

Lap top
foto: Profimedia

Takođe bi trebalo da isključite sve male kućne aparate kao što su tosteri, blenderi i svi aparati sa tajmerom jer, dok niste u kući, mogu biti opasni.

Preporučljivo je i da isključite sve uređaje kojima upravljate daljinskim upravljačem, jer oni nisu baš isključeni i bezbedni, sve dok ne isključite napajanje.

Takođe, ukoliko odsustvujete duže od 24 sata svakako treba isključiti klima uređaj i bojler. Kod klima uređaja ne morate da isključite napajanje, dovoljno je da ga isključite, a isti je slučaj i sa bojlerom.

00:52

NAVIJAČ JUŽNOG SUDANA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Poslao poruku reprezentativcima Srbije kakvu još niste čuli! UPOREDIO NAS SA KINOM

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.