OTKRIVENO ZAŠTO ŽENE OBOŽAVAJU MUŠKARCE PREKO 185 CM: Imaju nešto što drugi NEMAJU, ŽENSKI POL ODLEPLJUJE NA TO
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OTKRIVENO ZAŠTO ŽENE OBOŽAVAJU MUŠKARCE PREKO 185 CM: Imaju nešto što drugi NEMAJU, ŽENSKI POL ODLEPLJUJE NA TO

Na platformama kao što su TikTok i Jutjub, nekoliko muškaraca je podelilo video zapise u kojima izražavaju stav da to što je ispod 175 ili 180 centimetara ne definiše nekoga automatski kao lošeg romantičnog partnera

Objavljeno:

Dok su neki osetljivi na razlike u visini u parovima, drugi su potpuno otvoreni za takve kombinacije. Čini se da je razlika u godinama prihvatljivija od razlike u visini manjoj od 185 centimetara, prema istraživanju jedne aplikacije za upoznavanje.

Na platformama kao što su TikTok i Jutjub, nekoliko muškaraca je podelilo video zapise u kojima izražavaju stav da to što je ispod 175 ili 180 centimetara ne definiše nekoga automatski kao lošeg romantičnog partnera. Međutim, generalno, žene često pokazuju sklonost višim muškarcima iz evolucionih, bioloških i društvenih razloga, ističe Avigail Lev, osnivač i direktor centra specijalizovanog za kognitivno-bihejvioralnu terapiju.

„Modeli evolucije i biologije sugerišu da je visina povezana sa zdravljem i snagom partnera, ili, iz društvene perspektive, sa moći, snagom i sposobnošću da se bude zaštitnik“, objašnjava Lev.

Ona takođe primećuje da nametnute rodne uloge i dostupnost resursa mogu biti faktori koji utiču na preferenciju žena prema višim muškarcima. Žene koje su tradicionalno zavisile od muškaraca u finansijskoj podršci i održavanju domaćinstva obično nisu toliko zahtevne kada je u pitanju izgled partnera. Kao ilustraciju, Lev ističe žene iz 1930-ih, 1940-ih i 1950-ih.

Muž, Žena, Visina
foto: Printscreen/Instagram/elisane_oficial

„Dugo vremena je izgled bio prioritet nad karijerom žene, jer karijera nije bila osnovna potreba za žene. Ali sa povećanim pristupom resursima, žene postaju selektivnije u pogledu fizičkog izgleda svojih partnera. Društvo je povezivalo ženstvenost sa manje tjelesne građe, dok se muškost povezivala sa snagom, moći i dominacijom“, dodaje psiholog.

Nikol Mur, stručnjak za veze, ističe da mnoge žene visinu povezuju sa bezbednošću i fizičkom zaštitom. Takođe, mnoge žene su ubeđene da niži i vitkiji muškarci nisu u stanju da im pruže zaštitu. Međutim, treba napomenuti da izgled nije jedini ključni faktor u vezi. Mnogo je važnija mentalna povezanost, razumevanje, zajednički interesi i pogledi na svet.

00:18

IMA 193 CM, A UDALA SE ZA DEČKA OD 160 CM! Stalno dobija BIZARNE ponude muškaraca, a visina joj pravi samo JEDAN problem

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.