OMILJNI DEČIJI SLATKIŠ ODMAH SE POVLAČI IZ PRODAJE: Može biti KOBAN za NAJMLAĐE
Ilustracija, Foto: Sidney de Almeida / Panthermedia / Profimedia

pažnja

OMILJNI DEČIJI SLATKIŠ ODMAH SE POVLAČI IZ PRODAJE: Može biti KOBAN za NAJMLAĐE

Jedan od omiljenih dečijih slatkiša povlači se iz prodaje

Objavljeno:

Žele štapići Speshow, koje se najbolje koriste do 25. oktobra 2023. godine, povlače se iz prodaje jer sadrže neodobrene aditive E407 i E410, izvestio je u ponedeljak Državni inspektorat Republike Hrvatske.

Ovi aditivi mogu uticati na konzistenciju želea, pri čemu se zbog tvrdoće proizvoda ne može isključiti rizik po zdravlje potrošača, posebno dece (postoji mogućnost gušenja pri gutanju), navodi se u saopštenju.

Dobavljač žele štapića Speshow je poljska kompanija Beagley Copperman z o.o, a trgovac dubrovačko preduzeće Osmi kontinent d.o.o.

Slatkiši
foto: Dragana Udovičić

Proizvod nije usklađen sa Uredbom (EZ) Evropskog parlamenta i Saveta od 16. decembra 2008. o aditivima za hranu i Uredbom (EZ) Evropskog parlamenta i Saveta kojom se utvrđuju opšti principi i uslovi zakona o hrani, uspostavljaju Evropska agencija za bezbednost hrane i uspostavljanje procedura u oblasti bezbednosti hrane.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim informacijama, prenosi dnevnik.hr.

Bonus video: DA LI TREBA KUPATI DECU ZARAŽENU OVČJIM BOGINJAMA? Pedijatar otkriva gde roditelji najčešće greše: PROBLEM JE SA STARIJOM DECOM

04:37

DA LI TREBA KUPATI DECU ZARAŽENU OVČJIM BOGINJAMA? Pedijatar otkriva gde roditelji najčešće greše: PROBLEM JE SA STARIJOM DECOM

(Espreso/Citumagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.