DOKTOR MAJCEN OTKRIO ZAŠTO ŽENE SA VELIKIM GRUDIMA TREBAJU BITI OPREZNE POD TUŠEM: Njegove reči naširoko odjekuju
Ilustracija, Foto: Profimedia

važno

DOKTOR MAJCEN OTKRIO ZAŠTO ŽENE SA VELIKIM GRUDIMA TREBAJU BITI OPREZNE POD TUŠEM: Njegove reči naširoko odjekuju

"Sve zavisi od tipa ličnosti, tipa kože i vremenskih uslova. Svako preterivanje nije zdravo. Jedanput ili dvaput je korisno za kožu, ali imate kožne bolesti kada često tuširanje može da isuši kožu, kod neke vrste ekcema ili psorijaze, a može da bude čak i iritirajuće

Objavljeno:

Kada su napolju visoke temperature, pod tuš se uskače nekoliko puta dnevno. Da li smemo to da radimo ili i tokom leta važi pravilo da je često tuširanje loše po nas i našu kožu? Dermatovenerolog dr Predrag Majcen objasnio je od čega zavisi i kako tuširanje može da našteti našoj koži. Upozorio je na kupke koju većina Srba danas koristi.

"Sve zavisi od tipa ličnosti, tipa kože i vremenskih uslova. Svako preterivanje nije zdravo. Jedanput ili dvaput je korisno za kožu, ali imate kožne bolesti kada često tuširanje može da isuši kožu, kod neke vrste ekcema ili psorijaze, a može da bude čak i iritirajuće. Apsolutno sam pristalica higijene, ali ne treba preterivati", rekao je dr Majcen u "Jutru" na Prvoj i upozorio:

"Ako koristite preparate, gel, pene ili sapune, može doći do kontaktnih alergija. Čovek treba da bude obazriv sa preparatima i kupkama na bazi biljaka, jer takvi preparati u kombinaciji sa sunčanjem, mogu da izazovu alergijske reakcije. Treba da koristite blage preparate, odnosno one koji sadrže blage mirise. Postoje ljudi koji imaju masnu kožu i koji se više znoje. Naravno da je preporuka za njih da se češće tuširaju. Održavanje higijene je jako bitno, jer ako se ne kupate, dolazi do problema sa kožom. Pore se na taj način zapušavaju", objasnio je dermatovenerolog.

Tuširanje
foto: Profimedia

Deca ne treba da se kupaju konstantno kupkama, napomenuo je doktor.

"Kod dece koja imaju osetljivu kožu, nikada ne savetujemo kupanje, naročito na mestima sa više znojnih žlezdi. Tu može da se koristi mlaka voda. Mislim na predeo pazuha, genitalije, prepone. Takođe, dame koje imaju krupnije grudi, ne smeju da preteruju sa kupkama u predelu ispod grudi. Sama voda ne može da ima negativan efekat, ali hemijski preparati mogu da naštete ako se koriste jako često. Kada je slana voda u pitanju, u dermatologiji savetujemo boravak u vodi. Jačate mišiće, zglobove i ubrzavate cirkulaciju. Svaki boravak u vodi je preporučljiv", rekao je dr Predrag Majcen.

02:55

DEKOLTE DO PUPKA I GRUDI NA IZVOLTE! Sara Reljić u barbi haljini svakog muškarca OBUZELA: Samo sam htela da bacim akcenat na OVO

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.