DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KAKO DA ULJE NE PRSKA DOK PRŽITE RIBU: Nikada vam ne bi palo NA PAMET šta stavljaju u TIGANJ
Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

GENIJALNO

DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KAKO DA ULJE NE PRSKA DOK PRŽITE RIBU: Nikada vam ne bi palo NA PAMET šta stavljaju u TIGANJ

Možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako je u toku Gospojinski post, otkrijte kako da spremite ribu da bude preukusna i to pomoću jednostavnih trikova

Objavljeno: 15:25h

Riba nije komplikovana za spremanje i ne zahteva puno vremena, ali postoje neke "cake" koje će pomoći da uvek bude savršenog ukusa i da kožica bude hrskava.

Možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako je u toku Gospojinski post, otkrijte kako da spremite ribu da bude preukusna i to pomoću jednostavnih trikova.

Prvo što treba da uradite jeste da operete i očistite ribu. Zatim morate dobro da je osušite i posolite, pa ostavite da odstoji samo 10 minuta.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Isecite filete, ali oni ne smeju da budu tanki, jer onda meso ribe može da bude suvo. Ako kupujete gotove filete gledajte da vam i u ribarnici iseku deblje komade.

Zatim ide prženje ribe. Ona se uglavnom uvalja u brašno, ali ako želite da ima savršeno hrskavu koricu, preporučujemo da koristite kukuruzno brašno.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Tiganj dobro zagrejte i ribu rasporedite tako da se ne dodiruje. A iskusne domaćice su otkrile i da ako dodate i pek papir u tiganj ulje neće prskati po zidovima i šporetu.

Bonus video:

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.