AKO JEDETE ĐUMBIR MESEC DANA, DESIĆE VAM SE OVE PROMENE U TELU: I te kako utiče na ZDRAVLJE, obratite pažnju
Đumbir, Foto: Profimedia

paŽnja

AKO JEDETE ĐUMBIR MESEC DANA, DESIĆE VAM SE OVE PROMENE U TELU: I te kako utiče na ZDRAVLJE, obratite pažnju

Đumbir se, pre svega sastoji od gingerola, bioaktivne supstance koja može da pomogne u smanjenju simptoma kao što su mučnina i povraćanje

Objavljeno:

Đumbir je biljka veoma jakog ukusa, ima i mnogo drugih pratećih dobrih osobina, zbog čega se dugo primenjuje kod olakšavanja tegoba različitih vrsta bolesti.

Kako sadrži čitav niz blagodetnih supstanci, vitamina i minerala, prema pisanju "Inspire", redovno konzumiranje đumbira može da utiče na zdravlje organizma.

Đumbir se, pre svega sastoji od gingerola, bioaktivne supstance koja može da pomogne u smanjenju simptoma kao što su mučnina i povraćanje.

Sok, Napitak, Čaj, Đumbir
foto: Profimedia

Ukoliko planirate svaki dan, mesec dana, da jedete ovu izuzetnu biljku, ovo su neki od mnogih pozitivnih efekata đumbira na vaše zdravlje.

Smanjuje bol u mišićima: Svakodnevna konzumacija đumbira postepeno će pomoći ublažavanju bola.

Potpomaže pražnjenje creva: Ako redovno patite od zatvora, đumbir bi mogao da vam bude od pomoći.

Smanjuje holesterol: Ako jedete đumbir svaki dan tokom mesec dana, ova rutina može da vam pomogne u smanjenju "lošeg" holesterola u telu. Supstance u đumbiru utiču na smanjenje količine triglicerida u krvi.

Jača imuni sistem: Protivupalna svojstva đumbira jačaju imuni sistem. Probajte onda kada imate prehladu ili virus. Đumbir može da vam pomogne da se brže oporavite.

05:06

ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.