SAMO OVAKO ĆETE ZAUVEK OTERATI MUVE IZ KUĆE: Ova PRIRODNA stvar ih đavolski ODBIJA, neće ostati NIJEDNA
Muve, Foto: Profimedia

paŽnja

SAMO OVAKO ĆETE ZAUVEK OTERATI MUVE IZ KUĆE: Ova PRIRODNA stvar ih đavolski ODBIJA, neće ostati NIJEDNA

Kako izbeći sakupljanje muva? Da biste sprečili pojavu muva, možete učiniti nekoliko stvari koje ih odbijaju.

Objavljeno:

Bilo da se okupljaju za hranu ili samo lete okolo, ovi insekti ne popuštaju. Međutim, postoji nekoliko prirodnih načina da se rešite muva. Muve u većini slučajeva nisu opasne, ali mogu biti prenosioci virusa i bakterija koje se šire njihovim ugrizom.

Kako izbeći sakupljanje muva? Da biste sprečili pojavu muva, možete učiniti nekoliko stvari koje ih odbijaju.

Uklanjanje truleži

Pre svega, možete preduzeti jednostavne korake da sprečite pojavu muva u vašem domu ili bašti. Uklonite trulu hranu kao što je staro meso ili trulo voće i povrće. Takođe, uverite se da su sve vaše površine suve jer muve polažu jaja na vlažne površine.

Iznošenje smeća

Muve
foto: Profimedia

Smeće puno hrane i drugih namirnica idealno je stanište za muve, posebno u letnjim mesecima. Muve vole miris fermentisane i trule hrane, pa redovno iznosite smeće i vodite računa da su vam kante uvek zatvorene.

Biljke

Određeno bilje ili začini imaju jake mirise koje muve ne vole. Pokušajte da ih stavite na sto u vašem domu ili posadite u bašti i bićete sigurni. Ovi uključuju: bosiljak lavanda nevena Lovorov list Nana.

Kajenski biber i voda

Mešavina kajenskog bibera ili kajenskog bibera i vode će odvratiti muve. Pomešajte ovo dvoje u bočici sa raspršivačem i prskajte oko područja.

Zamke za muvu

Kao što im ime govori, ove biljke se hrane muvama i drugim insektima. Kada se posade u bašti, sami će ih jesti, dok ih u kući morate hraniti. Kako se otarasiti muva? Kada su se muve već pojavile u prostoriji i ne možete da ih se rešite, postoji nekoliko prirodnih trikova koji vam mogu pomoći:

Sirće i tečnost za pranje sudova

Mešavina sirćeta i tečnosti za pranje sudova je odlična zamka za muve. Pomešajte oko tri centimetra jabukovog sirćeta sa nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova u visokoj čaši koju ćete pokriti prozirnom folijom. Stavite gumicu preko folije tako da čvrsto stoji na staklu i izbušite rupe. Muve će privući miris jabukovog sirćeta, ali će ih deterdžent zalepiti i neće moći da izađu.

Zamka u flaši

Uzmite plastičnu flašu od litra ili dva litra i odrežite vrh. Sipajte vodu i šećer u flašu, a zatim vratite gornji, isečeni deo flaše, ali ga okrenite naopako tako da deo gde obično dolazi poklopac bude okrenut prema mešavini vode i šećera. Muva će ovako ući u flašu jer će je privući šećer, ali neće znati kako da izađe.

Lepljive trake i sprejevi

Mogu pomoći i lepljive trake za koje će se muve zalepiti i ostati. Takođe postoji mnogo različitih sprejeva koje možete koristiti da biste se rešili insekata. Pazite da ne prskate previše, ali i da vam hemikalije ne dođu na kožu ili oči.

Muve mogu biti veoma dosadne i u nekim slučajevima opasne. Važno je ukloniti namirnice koje ih privlače i postaviti im prirodne zamke kako ne bi ušle u kuću. Određene biljke takođe mogu pomoći, kao i repelenti protiv insekata. Ponekad neće biti lako shvatiti kako da se otarasimo muva, ali u ovom slučaju je upornost ključna.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.