OVAKO VOJVOĐANKE PRAVE ČUVENE KVAŠENICE: Ako im dodate SUSAM ukus će vas OBORITI SA NOGU
Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

vojvođanski doručak

OVAKO VOJVOĐANKE PRAVE ČUVENE KVAŠENICE: Ako im dodate SUSAM ukus će vas OBORITI SA NOGU

Ovako Vojvođani prave kvašenice

Objavljeno:

Odlične za doručak, neki ih zovu prženice, a vojvođani kvašenice!

Sastojci

  • 1 hleb
  • 3 jajeta
  • 100 ml mleka
  • ulja za prženje
Prženice
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema

Hleb, star 1-2 dana, iseći na parčiće. Jaja ulupati viljuškom u dublji tanjir i dodati mleko. Kriške hleba umočiti u ulupana jaja sa mlekom i stavljati u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržiti sa obe strane po minut, samo da lepo požute i vaditi u posudu sa ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.

SAVET: U jaja možete dodati i susam i u njega takođe uvaljati hleb.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.