PRIPREMA ZIMNICE UVELIKO POČINJE, A OVO JE OBAVEZNA SALATA: Srbi obožavaju PAPRIKE U PAVLACI, evo najboljeg recepta
paprike u pavlaci, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

ukusno

PRIPREMA ZIMNICE UVELIKO POČINJE, A OVO JE OBAVEZNA SALATA: Srbi obožavaju PAPRIKE U PAVLACI, evo najboljeg recepta

Naučite kako se spremaju paprike u pavlaci

Objavljeno:

Dolazi vreme da se polako sprema zimnica, a ako spadate u one koji vole da imaju domaće, onda je pravo vreme da na pijaci kupite paprike somborke i napunite ih pavlakom.

Pikantne paprike u pavlaci se jednostavno prave i ne zahtevaju preterane kulinarske veštine, a mogu da ulepšaju svaki obrok. Paprike u pavlaci možete da služite kao prilog ili kao salatu uz ručak, a odlične su i za doručak.

Paprike u pavlaci
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Sastojci:

paprike somborke

so

voda

kisela pavlaka

Priprema:

Paprike operite i očistite od semenki. U veliku posudu sipajte vodu i bogato je posolite, pa poređajte paprike (neka budu potopljene u vodi). Poklopite i ostavite ih 7 dana, a možete i mesec.

Paprike u pavlaci
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Nakon toga paprike napunite kiselom pavlakom i ređajte ih u posudu u kojoj ćete ih držati. Ređajte ih da stoje stisnuto jedna do druge, pa premažite pavlakom i preko poređajte još jedan sloj.

Na isti način ređajte dok ne napunite posudu. Poslednji sloj treba da bude premaz od pavlake. Ostavite ih na toplom nekih 2-3 dana, a a vodu koja se skupila pažljivo procedite. Nakon toga ih čuvajte u frižideru.

Napomena: U zavisnosti od paprika zavisi i količina ostalih sastojaka. Za vodu procenite koliko će vam biti potrebno da pokrije paprike, a pavlake uvek treba da bude pola kg do kg više od paprika.

Majke i snajke

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.