BILA JE NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA GLUMICA A NIJE NI SLUTILA DA ĆE JOJ SE OVO DESITI: Završila je u PROVALIJI, a onda..
Ena Begović, Foto: Prinstcreen/PRVA

otkrivamo

BILA JE NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA GLUMICA A NIJE NI SLUTILA DA ĆE JOJ SE OVO DESITI: Završila je u PROVALIJI, a onda..

U tom teškom periodu najveća podrška i oslonac bio joj je preduzetnik i inženjer elektrotehnike Josip Radeljak, koji se zbog nje razveo od Bebe Lončar i ostao Enina najveća ljubav. Beba Lončar podarila mu je sina Lea koji će kobnog dana Eninog stradanja 2000. godine biti za volanom automobila u kojem će glumica izgubiti život

Objavljeno:

Glumica Ena Begović bila je jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije za kojom su muškarci ludeli. Žena neverovatne lepote, hraizme i talenta i dama koja je odbila Holivud i ostala u svojoj domovini, a život je izgubila na tragičan način pre tačno 23 godine, na današnji dan 15. avgust.

Osamdesetih je bila s*ks simbol, Jugosloveni su je obožavali, a u životu je imala jedan veliki strah - strah od vožnje automobilom i avionom. Kasnije su Enini prijatelji govorili da je ona predosećala svoju smrt. Toliko se plašila vožnje da je zbog toga potražila i stručnu pomoć, a nakon nesreće u kojoj je sama učestvovala 1996, u kojoj je jedan motociklista izgubio život, a njen prijatelj zadobio teške povrede, ta njena fobija dodatno se pogoršala. Krivac za tu nesreću bila je sama Ena, koja je tada osuđena na tri godine uslovne slobode, ali veća kazna bio joj je snažan psihički šok od kojeg se nikada nije potpuno oporavila.

U tom teškom periodu najveća podrška i oslonac bio joj je preduzetnik i inženjer elektrotehnike Josip Radeljak, koji se zbog nje razveo od Bebe Lončar i ostao Enina najveća ljubav. Beba Lončar podarila mu je sina Lea koji će kobnog dana Eninog stradanja 2000. godine biti za volanom automobila u kojem će glumica izgubiti život.

Ena Begović
foto: Youtube printscreen/Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Ena je ćerku Lanu rodila dve nedelje nakon venčanja, a u majčinstvu je uživala samo nešto više od mesec dana. Tog kobnog 15. avgusta Ena je sa Josipom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i malenom ćerkicom Lanom iz vile u Supetru krenula u posetu prijatelju kompozitoru Stipici Kalogjeri. Niko nije slutio da je to bilo njeno zadnje putovanje.

U mestu Splitska, Leo Radeljak odlučio je da ocu prepusti vožnju džipa Grand Čiroki nakon što je zakačio kamen i razbio maglenku. Zaustavili su se na uzbrdici i obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad, pa su iz automobila pokušale da izađu Ena i Tereza s Lanom. Terenac je završio u provaliji.

Tereza zadobila je višestruke povrede, a malena Lana završila je u bolnici. Josip Radeljak i njegov sin Leo nisu bili povređeni. Eni nije bilo spasa. Povrede su bile preteške i ubrzo je preminula. Čitava bivša Jugoslavija zanemela je kada je tužna vest o odlasku jedne od najvećih glumica sa ovih prostora zauvek otišla.

Suđenje je trajalo sve do 2007, kada je Leo Radeljak oslobođen krivice za ubistvo iz nehata, a presuda je glasila da je nesreću uzrokovao neispravan menjač na vozilu. Enina ćerka Lana je preživela i izrasla u pravu lepoticu koja privlači pažnju gde god se pojavi, a mnogi kažu da svakim danom sve više liči na pokojnu majku.

Za razliku od Ene koja je nakon otkrivenog talenta za glumu, ubrzo postala jedna od najvećih regionalnih zvezda, Lana Radeljak se ne ističe toliko u javnosti, već uživa u privatnosti i posvetila se školovanju, uprkos tome što je dobijala ponude sa svega 13 godina da uplovi u glumačke vode.

Lana je završila privatnu osnovnu školu, a zatim je pohađala Britansku međunarodnu školu u Zagrebu. Željna novih izazova prešla je u elitnu zagrebačku XV gimnaziju, gde je i maturirala, a kasnije je upisala studije menadžmenta na prestižnom univerzitetu Bokoni i tako nastavila svoje obrazovanje u Milanu. Danas je najveći ponos svom ocu Josipu Radeljaku.

Nekoliko nedelja pre tragedije, Ena je pristala da pozira s tek rođenom ćerkom u naručju za jedan hrvatski magazin, ne sluteći da neće biti još mnogo prilika za fotografije!

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.