ISPOVEST MONAHA KOJA ĆE VAM ZALEDITI KRV U ŽILAMA : Kada je OVO URADIO U CRKVI, stigla ga je TEŠKA SUDBINA (VIDEO)
Monah, Foto: Prinstcreen/Instagram/ ortodox.rs

otkrio

ISPOVEST MONAHA KOJA ĆE VAM ZALEDITI KRV U ŽILAMA : Kada je OVO URADIO U CRKVI, stigla ga je TEŠKA SUDBINA (VIDEO)

Cilj hrišćanskog života je zajednica sa Bogom, a sve što nas udaljava od te zajednice, zapravo je promašaj cilja. Međutim, svako od nas ima mogućnost da prepozna greh, to jeste promašaj cilja, pitanje je samo koliko se preispitujete i da li u odnosima sa drugima, polazite od sebe ili od predpostavke da je uvek druga strana kriva

Objavljeno:

Mnogi ljudi doživljavaju greh kao spisak stvari koje ne smemo raditi i da ukoliko ih učinimo, bićemo kažnjeni. Ali pravo, izvorno značenje reči greh izvodi se i grčke reči "amartija" što je izraz koji se koristi o u streličarstvu i označavao je promašaj.

Cilj hrišćanskog života je zajednica sa Bogom, a sve što nas udaljava od te zajednice, zapravo je promašaj cilja. Međutim, svako od nas ima mogućnost da prepozna greh, to jeste promašaj cilja, pitanje je samo koliko se preispitujete i da li u odnosima sa drugima, polazite od sebe ili od predpostavke da je uvek druga strana kriva.

Koji su to 7 smrtnih grehova?

Požuda, blud

Gordost, oholost

Pohlepa, škrtost

Zavist

Proždrljivost

Gnev

Lenjost

Strašno je i kada čovek toliko se udalji od Boga da u potpunosti prestane da vlada svojim postupcima i preda se nečastivom. O takvom jednom slučaju svedoči monah koji je ispričao za jedan slučaj koji se odigrao nakon Drugog svetskog rata kod nas.

- Ušao je čovek u crvku i uzeo pištolj i pucao u ikonu Isusa Hrista, rekao je tom prilikom: "Vi se kristite tri puta, ja ću tri puta da pucam". Ostala su tri metka, zamislite, to Nemci nisu radili. Tom čoveku je naglo pozlilo, on je podivljao i onda se setio u tom stanju šta je uradio i u pijanom stanju provocirao sveštenika. Sveštenik mu je obazrivo prišao, ovaj ga je provocirao, to je đavo u njemu govorio. Sveštenik ga je upitao da li se kaje, očitao mu molitvu, a nakon toga je usledilo čudo. Čovek se pokajao za sve i obratio svešteniku pokorno - objasnio je monah.

01:50

LJILJANA HABJANOVIĆ-ĐUROVIĆ: Ovo je pokušaj razaranja pravoslavlja, to traje od 17. veka!

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.