PITAJTE OVO NA RAZGOVORU ZA POSAO I SAMO ĆE VAM POKAZATI GDE SU VAM VRATA: Miljarder otkrio šta NE VOLI da čuje
Foto: Profimedia

oprez

PITAJTE OVO NA RAZGOVORU ZA POSAO I SAMO ĆE VAM POKAZATI GDE SU VAM VRATA: Miljarder otkrio šta NE VOLI da čuje

Mat Higins je američki biznismen i suosnivač investicione kompanije RSE Ventures, a u svojoj kolumni za CNBC’s otkrio koje pitanje nije pametno postavljati na razgovoru za posao

Objavljeno:

Razgovori za posao mogu da budu stresni, a utisak koji ostavite na potencijalnog poslodavca vrlo je važan. Međutim, postoji jedno pitanje koje nikad ne bi trebalo postavljati tokom intervjua za posao, bar ako je verovati jednom uspešnom biznismenu.

Mat Higins je američki biznismen i suosnivač investicione kompanije RSE Ventures, a u svojoj kolumni za CNBC’s otkrio koje pitanje nije pametno postavljati na razgovoru za posao.

Posao
foto: Profimedia

Pitanje koje treba izbegavati

"Ako tražite posao, evo saveta koji verojatno nećete čuti ni od koga drugog. U razgovoru za posao nikad ne pitajte poslodavca kakva je politika firme vezano za rad od kuće", naveo je on.

Higins je dalje objasnio kako neka pitanja na razgovoru za posao mogu da stvore oodređenu percepciju, koja može da bude presudna između dobijanja posla iz snova ili propuštene prilike.

"Bilo to pošteno ili ne, neki će menadžeri pitanja o radu od kuće shvatiti kao da postavljate pogrešne prioritete. Čak i za mene, to je odmah alarm za uzbunu", objasnio je.

Pogrešan utisak

"Zamislite ovaj scenario: Završite intervju pitanjem o radu od kuće i dobijete hladan odgovor. Sledećeg dana vođa intervjua upoznaje drugog kandidata koji mu kaže da je spreman pojaviti se u kancelariji rano ujutro sledećeg ponedeljka", nastavio je, prenosi "Index.hr".

"Naravno, možda vi imate više kvalifikacija. Ali, postoji stvarna šansa da će drugog kandidata smatrati predanijim. To bi moglo da važi čak i za menadžere u firmama koje imaju vrlo strogu politiku rada od kuće", zaključio je.

SUPRUG SE NE BUNI JER SE PROVOKATIVNO OBLAČIM, TAKAV MI JE POSAO Didi Džej otvoreno: U svetu može da se naplati, kod nas teško:

00:45

SUPRUG SE NE BUNI JER SE PROVOKATIVNO OBLAČIM, TAKAV MI JE POSAO Didi Džej otvoreno: U svetu može da se naplati, kod nas teško

(Espreso/ Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.