PEŠKIRE I POSTELJINU SVI PERU ZAJEDNO, A NIKAKO NE BI TREBALO! Kad vidite OVO, zgadiće vam se "čista" jastučnica!
Foto: Profimedia

SAVET

PEŠKIRE I POSTELJINU SVI PERU ZAJEDNO, A NIKAKO NE BI TREBALO! Kad vidite OVO, zgadiće vam se "čista" jastučnica!

Prema stranicama profesionalaca za čiščenje, posteljina i lagani materijali suše se efikasnije od peškira

Objavljeno:

Kako bi što više veša oprali odjednom, imamo tendenciju da "natrpamo" mašinu kako znamo i stignemo. Dok garderobu i donji veš peremo zasebno, mnogi od nas imaju naviku da na kraju ostave peškire i posteljinu. Nema ništa lepše od čiste i mirisne posteljine za spavanje, ali da li je zaista tako kada je operete zajedno sa peškirima?

Ovo je navika koju bi trebalo da izbegavate. Debljina i težak materijal znatno štete posteljinu, naročito čaršafe. Takođe, neki peškiri mogu da ostave mnogo dlačica na posteljini. Razlika je i u težini, jer posteljine su tanke i mekane, a peškiri grubi i debeli, pa zahtevaju različite cikluse pranja i sušenja.

Prema stranicama profesionalaca za čiščenje, posteljina i lagani materijali suše se efikasnije od peškira. Drugim rečima, posteljine mogu da završe osušene i oštećene, a buđ može da raste na peškirima ako ih ostavite vlažnima. Uz to, savetuje se da prljavu posteljinu ne odlažete u korpu sa ostalim prljavim vešom, nego da je odmah ubacite u mašinu za pranje kako ne bi nakupila dodatne bakterije.

Inače, peškiri postaju grublji od omekšivača, jer on sadrži određene hemikalije koje deluju tako da se preko peškira stvori tvrd sloj nalik vosku posle nekoliko pranja. Ukoliko želite da peškiri budu meki kao svila, u odeljak na mašini predviđen za omekšivač sipajte pola čaše belog sirćeta.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.