NUTRICIONISTA O DIJETI NA LETOVANJU: Ovome se NISTE nadali, svi prave JEDNU GREŠKU
Dijeta tokom leta, Foto: Profimedia

stop

NUTRICIONISTA O DIJETI NA LETOVANJU: Ovome se NISTE nadali, svi prave JEDNU GREŠKU

Bilo bi dobro izbegavati porcije kao što su rebarca, kobasica i pomfrit

Objavljeno:

Dijeta na odmoru zvuči kao pravi pakao. Zamislite da ste na plaži, a vi morate da brinete o tome da li ste ravnog stomaka, i šta ako posle pojedem jedan giros u tortilji, koliko kalorija ima ovaj sladoled i slično. Svakako nije zdravo za mozak, a niko normalan pod tim pritiskom ne može pošteno da odmori.

Ključ za "zdravu letnju ishranu" je mudro i po rasporedu. Pored broja obroka u toku dana, treba da istaknemo i izbore koje ćemo napraviti sa liste restorana u kojima ćemo sedeti. Postoji mnogo zdravih opcija bilo da sedimo u restoranu gde se služi riba i morski plodovi ili meso sa roštilja.

Giros
foto: Printscreen/ Youtube/ Mikina Kuhinja

Savet: Šta god da izaberete, zapamtite da na svakom meniju ima zdravih izbora, pitanje je da li želite da ih napravite. Potrudite se da na vašem tanjiru uvek bude povrća, da konzumirate obrok koji će vas duže držati sitim, a čak su i slatkiši na listi opcija, pod uslovom da ne preterate u količini.

U slučaju da odaberete restoran u kom se služe specijaliteti od mesa, pečenje i sezonske namirnice su dobro rešenje. Na primer, opcije se kreću od piletine u bilo kom obliku, do nekog odreska na žaru ili goveđe šnicle. Bilo bi dobro izbegavati porcije kao što su rebarca, kobasica i pomfrit. Salata treba da bude osnovni prilog uz svaki obrok i za pun unos hranljivih materija, ali i za osećaj sitosti.

Ukoliko je vaš izbor riblji restoran, u tom slučaju, izbor kuvanih ili pečenih morskih plodova je uvek najbolje rešenje. Izbegavajte pržene opcije i jela sa puno soseva, jer dodaju mnogo kalorija. Marinirani inćuni, sardine na žaru idealan su izbor zbog ukusa, ali i niske kalorijske vrednosti. Da bi došlo do potpune sitosti, bilo bi dobro svaki obrok popratiti sezonskom salatom ili kuvanim povrćem i zelenilom.

Skuša, Riba
foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Ako pak uživate u italijanskoj kuhinji, poznato je da se ona zasniva na ugljenim hidratima, bilo da je reč o testeninama, ili picama i rižotu. Zbog toga bi trebalo kombinovati veliku količinu ugljenih hidrata sa laganim i relativno manje kalorijskim sosom. Jedan takav mogući izbor je pasta sa mlevenim mesom, ječam sa plodovima mora, rižoto sa pečurkama ili dve kriške margerita pice. Sosovi na bazi kreme su kalorijska bomba, zbog čega se preferira crveni sos. I u ovom slučaju, salata igra važnu ulogu, što je jednostavnija, to bolje.

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život:

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.