SRPSKA DOKTORKA OTKRILA STVARI KOJE NIKAD NE BI URADILA KAO LEKAR: Kada čujete POSLEDNJU, neće vam biti dobro
Jovana Mašić, Foto: Printscreen/Instagram/drmasic91

poslušajte

SRPSKA DOKTORKA OTKRILA STVARI KOJE NIKAD NE BI URADILA KAO LEKAR: Kada čujete POSLEDNJU, neće vam biti dobro

Doktorka Jovana objavila je kratak video u kome je nabrojala pet stvari koje ona kao lekar nikada ne bi radila

Objavljeno:

Ako ste aktivni na Instagramu, sasvim sigurno ste bar jednom naleteli na profil mlade doktorke Jovane Mašić. Ona je veoma popularna na društvenim mrežima i to sa dobrim razlogom - sadržaj koji plasira je veoma koristan i edukativan, a sve što priča razumljivo je i jasno širokoj narodnoj masi. Dr Mašić često govorim o benefitima biljne ishrane i razbije mitove i predrasude vezane za brojne namirnice i tipove ishrane, a nedavno je na jedan pitak način javnosti skrenula pažnju šta to ne bi trebalo da rade, kako bi što duže bili zdravi i pravi.

Naime, doktorka Jovana objavila je kratak video u kome je nabrojala pet stvari koje ona kao lekar nikada ne bi radila.

ALKOHOL

"Istraživanja pokazuju da je sigurna doza alkohola - nula. Alkohol ne samo da povećava rizik za cirozu jetre, već je i rizik za razne karcinome kao što su karcinom grla, karcinom jednjaka. Isto tako, pospešuje nastanak demencije, a nije dobar ni za kardiovaskularne bolesnike", navela je ova lekarka u svom obraćanju.

CIGARETE

"Duvanski dim ne samo da drastično povećava rizik za nastanak karcinoma pluća, već utiče i na neke druge bolesti. Neke od njih su kardiovaskularne bolesti, a to znači sva oboljenja vezana za krvne sudove, što može da ide i do te mere da vam zbog toga bude amputirana noga", nastavila je izlaganje dr Mašić.

PRETERANO IZLAGANJE SUNCU

"Sunce jeste zdravo, ali ako provodite 10 do 15 minuta maksimalno na najjačem suncu."

TESTOVI INTOLERANCIJE NA HRANU

"Neko će vam samo uzalud uzeti pare, ovi testovi nemaju veze sa mozgom", tvrdi doktorka Jovana.

ŠTAPIĆI ZA UŠI

"Štapićima za uši možete samo dublje da gurnete cerumen, ušnu mast koja se normalno stvara u našem ušnom kanalu i tako možete napraviti veliki problem", zaključila je dr Mašić.

06:07

ŠTA MOŽE DA KRENE PO ZLU NA SUNCU? Doktorka upozorava: Izlaganje visokim temperaturama dovodi i do stanja DELIRIJUMA I KOME

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.