KADA ČUJETE KOJA SRPSKA VOĆKA IMA NAJVEĆI SADRŽAJ PROTEINA SAMO ĆETE NJU JESTI: Mršavićete kao LUDI samo zbog OVOGA
Kajsija, Foto: RINA

ukusno i zdravo

KADA ČUJETE KOJA SRPSKA VOĆKA IMA NAJVEĆI SADRŽAJ PROTEINA SAMO ĆETE NJU JESTI: Mršavićete kao LUDI samo zbog OVOGA

A ako kombinujete svoju dnevnu dozu voća sa drugom užinom bogatom proteinima, možete napraviti zadovoljavajuću užinu punu proteina

Objavljeno:

Kada pomislite na hranu bogatu proteinima, verovatno mislite na meso, plodove mora, mahunarke, tofu, jogurt, sir, orašaste plodove i jaja. I ne grešite, sve navedene namirnice su među najboljim izborima za proteine, koji predstavljaju ključni makronutrijent koji gradi mišićnu masu.

Ali da li ste znali da postoji voće koje takođe sadrži proteine u malim količinama? Prema mišljenju stručnjaka, žene bi trebalo da ciljaju na 46 grama proteina dnevno, dok bi muškarci trebalo da unose 56 grama dnevno. Porcija voća (jedna šolja) će generalno obezbediti manje od 6 grama proteina, tako da ćete morati da jedete ogromne količine ovog voća da biste zadovoljili svoje dnevne potrebe. Prave prednosti ishrane bogate voćem su drugi vitamini i hranljivi sastojci koje određena grupa hrane obezbeđuje, kao što su vlakna. A ako kombinujete svoju dnevnu dozu voća sa drugom užinom bogatom proteinima, možete napraviti zadovoljavajuću užinu punu proteina.

Koje voće ima najveći sadržaj proteina?

Guava

Ova ukusna tropska poslastica poznata je po jedinstvenoj intenzivnoj aromi i karakterističnom slatko-kiselkastom ukusu. Ono što možda ne znate je da guava sadrži oko 4 grama proteina po porciji, što je čini voćem sa najviše proteina. Ovo egzotično voće takođe sadrži obilje vitamina C i vlakana, posebno ako jedete koru i semenke (što možete i treba!).

Avokado
foto: Printscreen Youtube / Zdravi i jednostavni recepti

Avokado

Verovatno već znate da je avokado odličan izvor zdravih masti, ali da li ste znali da sadrži i 3 grama proteina po porciji? Avokado je takođe bogat vlaknima, folatom, magnezijumom, riboflavinom, niacinom i vitaminima C, E i K. Kombinacija masti i vlakana će vas takođe duže držati sitima.

Kajsija

Jedna šolja svežih kajsija će vam dati 2 grama proteina. Ovo ukusno voće je takođe dobar izvor kalijuma i vitamina A, C i E za zdravlje očiju i kože.

Šljiva, Kajsija
foto: RINA

Borovnice

Iznenađujuće, jedna šolja sirovih borovnica sadrži oko 2 grama proteina i 8 grama vlakana. U istoj porciji naći ćete i skoro 50% preporučene dnevne doze vitamina C, plus visok nivo antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala i polifenola koji su zdravi za mozak.

Kivi

Jedna šoljica kivija ima oko 2 grama proteina. Kivi takođe sadrži dosta vitamina C, kalijuma i fosfora, kao i gvožđa.

Završava se zimsko prskanje voća: Oštećenja na ranim kajsijama:

02:39

Završava se zimsko prskanje voća: Oštećenja na ranim kajsijama

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.