OVE RASE PASA NAJDUŽE ŽIVE OD SVIH: Nadživeće čak i svoje VLASNIKE, niko im ništa ne može
Pas, Foto: PrintScreen/ YouTube/ RTV Mag

OBRATITE PAŽNJU

OVE RASE PASA NAJDUŽE ŽIVE OD SVIH: Nadživeće čak i svoje VLASNIKE, niko im ništa ne može

Evo nekoliko rasa pasa koje su poznate po relativno dugom životnom veku

Objavljeno: 11:54h

Za vlasnika pasa nema ništa gore nego kada izgube svog vernog druga. Postoje rase pasa koje žive kraće ili duže, u zavisnosti od brojnih faktora.

Životni vek pasa varira u zavisnosti od nege, ishrane, genetike, ali i veličinu rase. Međutim, postoje neke rase pasa koje imaju tendenciju da žive duže od drugih.

Evo nekoliko rasa pasa koje su poznate po relativno dugom životnom veku:

Čivava

Ovo je mala rasa pasa koja često živi dugo, često do 15-20 godina. Iako su malene veličine, čivave su hrabre, zaštitničke i verni psi. Imaju živahan temperament i obično su odani svojim vlasnicima.

Džek rasel terijer

Ovaj živahni terijer često živi od 13 do 16 godina. Ovo su inteligentni i energični psi koji su često vrlo poslušni. Vole igru i aktivnosti na otvorenom.

Pas, Kuče, Pas Zoe
foto: Printscreen/Instagram/angela_and_zoe

Minijaturni šnauceri

Mogu da žive između 12 i 15 godina. Šnauceri su pametni, svestrani i lako se obučavaju. Takođe, imaju malo alergena u svojoj dlaci, pa su često dobri izbor za osobe koje su alergične na pse.

Toj pudla

Takođe su poznati po dugom životnom veku, često do 12-15 godina. Toj pudle su druželjubive, vesele i brzo učene. Imaju nežnu prirodu i često se dobro slažu s decom i drugim kućnim ljubimcima.

Pudla

Standardne pudle mogu da žive od 10 do 15 godina, dok minijaturne i patuljaste pudle često žive još duže. Pudle su izuzetno inteligentne, pa su često sjajni učenici i lako se obučavaju. Takođe, imaju lepu, neprolaznu dlaku koja ih čini popularnim izborom za izložbe pasa.

Australijski ovčar

Srpski pastirski pas, Pastirski pas, Pas, Ovčar
foto: Printscreen YouTube/Игор Радета

Ova srednje velika rasa često živi od 12 do 15 godina. Ovi psi su veoma posvećeni i vole da imaju zadatak. Poznati su po svojoj sposobnosti čuvanja stada, ali takođe su odani i zaštitnički nastrojeni prema svojim vlasnicima.

Dugodlaka čivava

Ova varijanta čivave takođe ima dugu životnu dob, obično od 15 do 20 godina. Slično kao i kratkodlake čivave, i ova varijanta je hrabra i privržena svojoj porodici. Takođe, dugodlaki čivava često ima izuzetno meku i svilenkastu dlak

00:09

Pas u kolima u Zemunu

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.