KUVAR OTRKIO ZAŠTO VAM PRVO U RESORANIMA NA STO IZNOSE HLEB I PECIVA: Razlog je vrlo LOGIČAN, cilj nisu PARE
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/SenpaiKai9000

MORATE ZNATI

KUVAR OTRKIO ZAŠTO VAM PRVO U RESORANIMA NA STO IZNOSE HLEB I PECIVA: Razlog je vrlo LOGIČAN, cilj nisu PARE

Kuvar Ras Adams iz Vašingtona saznao je na društvenoj mreži Kuora zašto vam prvo u restoranima na sto iznose hleb i peciva

Objavljeno:

Ako ste se ikada pitali zašto na sto u restoranima prvo poslužuju hleb, evo odgovora. Razlozi su zapravo vrlo logični:

Bićete žedni

Pre svega, ova peciva će vas ožedniti. Žedni tada naručuju više pića, što znači i bolju zaradu.

Bićete gladni

Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće varenje i čini vas dodatno gladnim. Upravo zbog toga se dešava da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu da su pali. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimanje, a to je u ovom slučaju jedenje hleba, onda im nije dosadno i ne traže stalno konobare – napisao je Adams. Ovo pitanje ima preko 100 odgovora i Adams ga je pogledao preko 113.000 puta. Evo još nekih objašnjenja. „Slažem se da kada nešto dobijete, sigurno ćete se toga setiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možete ostaviti i veću napojnicu“, napisao je jedan korisnik.

Joe Colella, koji je nekada bio vlasnik restorana, takođe se javio i podelio svoje iskustvo.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

Većina ljudi preterano razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo davali hleb pre glavnog jela bio je da usporimo sam red, odnosno da kuvari imaju vremena da sve pripreme. Konobar će primati narudžbine od ljudi po redosledu kojim su stigli, a dok čekaju, daje posetiocima hleb. Da zaključim, ovo nema veze sa činjenicom da su konobari dobri i ljubazni i da žele da vam poklone hleb, već jednostavno koriste ovaj trik za sebe. Manipulativna uloga

Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila je da hleb ima samo manipulativnu ulogu.

U italijanskom restoranu u kome sam radio, imali smo oko dva minuta da donesemo hleb za svačiji sto od trenutka kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i začinimo ih. Onda smo morali da im donesemo novi hleb u roku od pet minuta ako su jeli postojeći. Zašto? Zato što su posetioci tako zauzeti. Ovo je zaista samo sredstvo. Kada sednete i čekate, sve izgleda još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratim priču: hleb se služi jer su posetioci nestrpljivi.

Bonus video: Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

08:37

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

(Espreso/Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.