OVO SU DVA KLJUČNA SASTOJKA ZA ODRŽAVANJE SVEŽINE SOBNIH BILJAKA: Pratite recept i cveće će vam BUJATI KAO LUDO
Cveće, Foto: Printsacreen/Youtube/MarijaKarma

savet

OVO SU DVA KLJUČNA SASTOJKA ZA ODRŽAVANJE SVEŽINE SOBNIH BILJAKA: Pratite recept i cveće će vam BUJATI KAO LUDO

Pročitajte recept za prihranu sobnih biljaka

Objavljeno:

Ukoliko želite da vaše sobne biljke budu zdrave bujne i razlistale, ne morate da kupujete skupa đubriva koja u sebi sadrže hemikalije. Donosimo vam jednostavan recept za prihranu biljaka koji je pogledalo preko 3 miliona ljudi, a sastojci su jednostavni i verovatno ih već imate kod kuće.

Recept za prihranu sobnih biljaka

Sastojci:

1 g suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 l tople vode

Priprema:

Cveće
Cvećefoto: Printscreen/ Youtube/ Kruna VD

Sipajte šećer i kvasac u toplu vodu i ostavite da odstoji dva sata. Dobro promešajte, a posle dva sata kada je rastvor spremna za korišćenje potrebno je da ga razblažite. U teglu od 5 litara sipajte 5 čaša vode sobne temperature, pa u tu vodu dodajte jednu čašu rastvora od šećera i kvasca i promešajte. Rasporedite litar rastvora na ovaj način u više tegli, poklopite i čuvajte za zalivanje.

Marina Žukova, ruskinja koju prati milion ljudi i koja na Youtube kanalu daje razne savete za negu cveća i domaćinstva, ističe da prihranu treba da praktikujete na vlažnom tlu. Zalijte biljku dan ranije, a onda narednog dana je prihranite ovim rastvorom. Ona napominje da ovaj recept pomaže biljkama da zdravo rastu, dobijaju nove liske i cvetove, pa je savršen izbor ako želite da vaše biljke budu bujne.

U komentarima su mnogi pitali Marinu da li prihrana sa šećerom može da privuče mrave, a ona je odgovorila da već dve godine prihranjuje biljke na ovaj način i da nikada nije imala problem sa insektima.

Bonus video:

00:50

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

(Espreso/ Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.