TORTA KOJA SE LETI JEDE VIŠE NEGO LUBENICA: Kremasta je i gotova za 25 MINUTA, ma NEMA DALJE (RECEPT)
Rafaelo torta, Foto: Printscreen YouTube/Silvana's Kitchen

Ukus leta

TORTA KOJA SE LETI JEDE VIŠE NEGO LUBENICA: Kremasta je i gotova za 25 MINUTA, ma NEMA DALJE (RECEPT)

Preukusna torta, koju ćete jesti više nego lubenicu

Objavljeno:

Ovo je idealna torta za letnje dane zbog savršenog kremastog ukusa, probajte ovaj ukus leta i zaboravićete na lubenicu. Ne samo da je ukusna već se i ekstremno brzo pravi.

Pripremite svoju Rafaelo tortu za čak 25 minuta:

Rafaelo torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Moja mala kuhinja

Sastojci

Za koru

  • 1 kesica Vanilin šećera
  • 1 kesica Praška za pecivo
  • 70 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 150 g Kokosovog brašna
  • 7 belanaca
  • 150 g šećera
Torta
foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

Za krem

  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećice Vanilin pudinga
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake

Još potrebno:

  • 12 komada petit beurre keksa
  • oko 100 ml mlijeka
  • 2-3 kašičice višnjevače/ likera od trešanja
Torta, Torta sa malinama
foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

Za posipanje:

  • 50 g kokosovog brašna

Priprema

Za koru:

  • Belance umitite i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz mešanje.
  • Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umešajte kokosovo brašno.
  • Smesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Pecite u rerni zagrejanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
  • Biskvit ohladite i stavite na tanjir tako da gornju stranu okrenete prema dole. Možete ga navlažiti sa malo mleka.
Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Za krem:

  • Žumance izmešajte s pudingom i 200 ml mleka.
  • Preostalo mleko stavite da se kuva i kad provri umešajte pripremljenu smesu. Kuvajte uz mešanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
  • Maslac i šećer izmešajte električnom mešalicom i umešajte u hladan krem.
  • Slatku pavlaku istucite u šlag i umiješajte u krem.
  • Na koru stavite pola krema, zatim posložite keks koji ste umočili u smesu mleka i višnjevače. Prekrijte ostatkom krema. Tortu pospite kokosovim brašnom.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.