OBAVEZNO PONESITE OVE 3 STVARI KAD IDETE NA BEOGRADSKI BAZEN: U suprotnom, bolje NI NE IZLAZITE IZ KUĆE
Bazen, Foto: RINA

POSLUŠAJTE

OBAVEZNO PONESITE OVE 3 STVARI KAD IDETE NA BEOGRADSKI BAZEN: U suprotnom, bolje NI NE IZLAZITE IZ KUĆE

Pre ulaska u bazene treba da se istuširate i zagazite u bazenčić sa vodom za noge. Da u bazen uđete čisti

Objavljeno:

U letnjim mesecima spas od vrućine nalazimo u obližnjim tekućim i stajaćim vodama. Bazeni su omiljeni svima koji nisu otišli na more, pa je gužva neminovna. Da bi ste zauzeli mesto na „plaži“ i pristup bazenu možda treba da dođete što ranije. Birajte mesto na travi, ispod drveta ili u hladovini.

Obavezno koristite kreme za sunčanje. Ne samo dok leškarite u hladu ili se sušite na suncu, već i kad ste u vodi. Zbog refleksije svetlosti o površinu vode možete zaraditi ozbiljne opekotine, a da ih i ne osetite. U vodi je uvek prijatno i sveže, ali to ne znači da ste zaštićeni od UV zračenja. Zato, koristite obavezno kreme sa UV protekcijom. Ako baš ne možete da se mažete po telu, obavezno namažite barem lice. Ono je najvećim delom iznad površine vode dok ste u bazenu.

Na bazen ponesite samo najosnovnije: peškir, kozmetiku, papuče.Ako je dozvoljeno unošenje hrane, napunite ručni frižider hranom i pićima.

Proverite da li na bazenu postoje ležaljke i suncobrani ili treba da ponesete svoje. Suncobran je odlična zaštita od sunca, pa ga svakako obezbedite bar u najtoplijem delu dana (od 11h do 17h).

Bazen
foto: Profimedia

Pre ulaska u bazene treba da se istuširate i zagazite u bazenčić sa vodom za noge. Da u bazen uđete čisti.

Uđite u bazen uz pomoć merdevina, ali se na njima nemojte zadržavati, da bi i drugi mogli da uđu u vodu. Na ivicama nekih bazena postoje držači, za vežbanje, pa ih iskoristite za pridržavanje dok se odmarate.

Ako je dozvoljeno skakanje u bazen, radite to na mestu koje je predviđeno za uskakanje, da ne bi povredili ostale plivače.

Po izlasku iz vode, obavezno se istuširajte i operite kosu. Ako je voda hladna, ne morate sapunom, jer ćete se prehladiti, iako je napolju veoma toplo. Kosu operite kada završite sa kupanjem, pred polazak kući ili kod kuće. Važno je isprati hlor sa kože i kose.

U blizini bazena hodajte u papučama da ne dobijete gljivičnu infekciju stopala. U kafiću ili restoranu, na stolicu stavite peškir ili obucite nešto na sebe. Nije higijenski sedeti u mokrom kupaćem kostimu.

Ne bacajte smeće po travi, već u kante za đubre. Ponašajte se zrelo i odgovorno.

00:12

Pogledajte bazen Slobe Radanovića u Višnjičkoj banji

(Espreso/Kakopedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.