BEZ OVE TORTE NIJE PROLAZIO NI JEDAN ROĐENDAN U STAROJ JUGI: Mekane KORICE i KREMASTI filovi se TOPE U USTIMA
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/sanjamandicsanjinedjakonije

TORTA IU JUGE

BEZ OVE TORTE NIJE PROLAZIO NI JEDAN ROĐENDAN U STAROJ JUGI: Mekane KORICE i KREMASTI filovi se TOPE U USTIMA

Torta "Cvetna dolina" po ukusu je i najvećih gurmana

Objavljeno:

Ova torta će obradovati sve gurmane! Slasni zalogaji torte "Cvetna dolina" vratiće vas u detinjstvo!

Sastojci

  • 9 jaja
  • 450 g + 10 kašika šećera
  • 3 kašičice sirćeta
  • 800 ml + 150 ml mleka
  • 12 kašika brašna
  • 200 g čokolade
  • 1 šoljica ulja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 margarin
  • 300 g šlag krema

Priprema

Kora: 3 belanca umutiti sa 150 g šećera. Kada se šećer otopi dodati kašičicu sirće. Peći u podmazanom plehu na temperaturi od 180 C, oko 30 minuta. Postupak ponoviti još dva puta.

Ispečene kore ostaviti da se ohlade i na ohladjene kore premazati glazurom od čokolade.

Torta
foto: Printscreen/Youtube/sanjamandicsanjinedjakonije

Glazura od čokolade: 200 g čokalade otopiti sa šoljicom ulja.

Fil: 800 ml mleka sa 10 kašike šećera staviti na šporet. U vrijuće mleko dodati umućena žumanaca sa brašnom u tankom mlazu (kap po kap), stalno mešajući. Kuvati fil uz neprestalno mešanje, sve dok fil ne dobije potrebnu gustinu.

Kada fil dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre da se ohladi. U ohladjen fil dodati penasto umućen margarin sa šećerom u prahu.

U poseban sud umutiti šlag krem sa 150 ml mleka.

Filovati tortu na sledeći način: kora premazana čokoladom, fil, šlag krem i tako redom.

Bonus video: Pogledajte kako je moćna torta

00:32

Pogledajte kako je moćna torta

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.