OVI ZNAKOVI GOVORE DA PAS VERUJE ČOVEKU: To ih ODAJE, ako se tako PONAŠAJU, NEMATE RAZLOGA ZA STRAH
Pas, Foto: Printscreen Instagram/adoptingd0gs

paŽnja

OVI ZNAKOVI GOVORE DA PAS VERUJE ČOVEKU: To ih ODAJE, ako se tako PONAŠAJU, NEMATE RAZLOGA ZA STRAH

Adam Krisman, glavni veterinar za publikaciju o zdravlju životinja dvm360, podelio je vredne uvide u ovu temu na TikToku prikupivši više od 300.000 pregleda. Sa svojim bogatim iskustvom i velikim brojem pratilaca na društvenim mrežama Krisman identifikovao je pet ključnih znakova koji pokazuju da vam vaš pas veruje

Objavljeno:

Izgradnja snažne veze sa svojim psom je ključna, a kao vlasnik psa, možda se pitate kako znati veruje li vam zaista vaš krzneni prijatelj.

Adam Krisman, glavni veterinar za publikaciju o zdravlju životinja dvm360, podelio je vredne uvide u ovu temu na TikToku prikupivši više od 300.000 pregleda. Sa svojim bogatim iskustvom i velikim brojem pratilaca na društvenim mrežama Krisman identifikovao je pet ključnih znakova koji pokazuju da vam vaš pas veruje.

1. Uči vašu rutinu

Uspostavljanje rutine ključno je za dobrobit psa, posebno kada se prilagođava novom domu. Kada se vaš pas upozna s vašim dnevnim aktivnostima, to pokazuje njihovo poverenje u vas kao pouzdanog vlasnika. Sledeći doslednu rutinu, stvarate osećaj stabilnosti i sigurnosti za svog četveronožnog prijatelja.

2. Krađa vaših odevnih predmeta

Iako se može činiti nestašnim, čin krađe predmeta koji nose vaš miris pozitivan je znak. Krisman objašnjava da ovo ponašanje pokazuje naklonost vašeg psa prema vašoj prisutnosti. Kada ukradu komad vaše odeće ili neki drugi predmet koji zadržava vaš miris, psi zapravo traže utehu i vezu s vama.

3. Razumevanje govora vašeg tela

Psi su neverovatno perceptivni kada je u pitanju govor ljudskog tela. Krisman naglašava da je sposobnost vašeg psa da protumači vaše gestove, izraze lica i ton glasa jasan pokazatelj poverenja.

4. Spavanje u istoj sobi s vama

Želja da spavaju u istoj prostoriji sa svojim vlasnikom još je jedan znak poverenja koji iskazuju psi. To ilustruje njihovu udobnost i poverenje u vašu prisutnost. Ovo ponašanje dokaz je snažne emocionalne veze između vas i vašeg krznenog prijatelja, piše index.hr.

5. Uspostavljanje kontakta očima

Kontakt očima moćan je oblik komunikacije u odnosu čovek-pas. Krisman naglašava da kada vaš pas održava kontakt očima s vama, to označava poverenje i spremnost za povezivanje na dubljem nivou. Uzajamnim pogledom uspostavlja se veza izgrađena na poverenju, ljubavi i razumevanju.

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.