OVO JE NAJLEPŠI KOLAČ SA JABUKAMA: Fil se TOPI U USTIMA, a gotov je DOK TREPNETE (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/THE BEST RECIPES

PRAVA LETNJA POSLASTICA

OVO JE NAJLEPŠI KOLAČ SA JABUKAMA: Fil se TOPI U USTIMA, a gotov je DOK TREPNETE (RECEPT)

Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept

Objavljeno:

Lenja pita je jedan od najpoznatijih srpskih kolača sa jabukama, a sprema se gotovo u svim prilikama. Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept. Preko mekane kore ide najlepši fil sa jabukama i pudingom od vanile, a onda kao šlag na tortu i čizkejk fil. Garantovano ćete zavoleti ovaj kolač sa jabukama na prvi zalogaj.

Lenja pita je jedan od najpoznatijih srpskih kolača sa jabukama, a sprema se gotovo u svim prilikama. Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept. Preko mekane kore ide najlepši fil sa jabukama i pudingom od vanile, a onda kao šlag na tortu i čizkejk fil. Garantovano ćete zavoleti ovaj kolač sa jabukama na prvi zalogaj.

Sastojci:

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Za testo:

3 jajeta

90 g šećera

prstohvat soli

130 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za puding od jabuke:

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

3 jabuke

850 ml soka od jabuke

45 g šećera

2 kesice pudinga od vanile

Za fil:

400 ml slatke pavlake

600 g krem sira

60 g šećera

Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite, pa sipajte u posudu obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Koru ohladite, pa skinite pek papir i isecite tanak deo. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa dodajte 750 ml soka i šećer. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa dodajte puding koji ste pomešali sa 100 ml soka. Kuvajte još 2-3 minuta, uz neprestano mešanje. Preko kore sipajte fil sa jabukama i poravnajte, a preko sipajte slatku pavlaku umućenu sa krem sirom i šećerom. Onu koru što ste isekli dobro izblendirajte, pa pospite po ohlađenom kolaču.

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.