JOVANA OTIŠLA U AVGANISTAN I OTKRILA STRAŠNU ISTINU O TALIBANIMA: Ono što joj se desilo ŠOKIRAĆE SVAKOG (FOTO)
Jovana, Foto: Printscreen/instagram/jovana_kvrzic

ovo morate da znate

JOVANA OTIŠLA U AVGANISTAN I OTKRILA STRAŠNU ISTINU O TALIBANIMA: Ono što joj se desilo ŠOKIRAĆE SVAKOG (FOTO)

Naša poznata ingluensera otišla je u Avganistan i otkrila ovo

Objavljeno: 09:53h

Srpska travel blogerka, Jovana Kvržić otišla je u Avganistan i na svom profilu na drštvenoj mreži Instagram, podelila je istine koje se ili malo znaju ili ne znaju uopšte.

Prva pomisao na Avganistan je rat, siromštvo, glad i neverovatan strah. Već 40-ak godina u njemu vlada nasilje različitih separatističkih grupa, počevši od mudžahedina, pa sve do talibana, čija je borba za vlast opustošila zemlju, a običan narod ispaštao. Međunarodni uticaj je takođe ostavio svoj trag, a nakon povlačenja SAD prošle godine, talibani su ponovo došli na vlast.

Pravila koja tamo vladaju kako za žene, tako i za muškarce su rigorozna. Naviknuti na njih, ljudi koji tamo žive ne znaju za drugačije. Jedan od glavnih problema je manjak edukacije. Ženama je ograničeno obrazovanje. Škole za njih su uglavnom zatvorene, a samo par njih postoje u dve pokrajine, Mazar i Bamjan, dok lica moraju konstantno da im budu pokrivena. Glavna religija je islam, a zakoni se takođe baziraju na njoj, tačnije na šerijatu.

Jovana je podelila da su svi izlozi sa reklamama šokantni. Naime, ženama su obojene glave i čak i lutkama ispred butika su glave pokrivene kesama ili ih uopšte nema.

Influenserka je zatim dodala da su hoteli sa turistima bili glavna meta Talibana, a sada su tako obezbeđeni da se zapravo uopšte i ne konta da je neka građevina hotel.

Što se tiče džamija ona je podelila da pri samoj pomisli da se približi jednoj bila je oterana uz reči - Gubi se odavde!

Avganistan
foto: Printscreen/Instagram/jovana_kvrzic

Bonus video: Zemljotres u Avganistanu

00:26

STRAVIČAN ZEMLJOTRES POGODIO AVGANISTAN: Udar od 6,1 stepen, najmanje 250 poginulih!

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.