LETNJI KOLAČ SA HRSKAVOM KORICOM I KREMASSTIM FILOM: Pečeni čizkejk sa KAJSIJAMA u kom će svi UŽIVATI
Čizkejk sa kajsijama, Foto: PRINTSCREEN/YT/BALKAN LUNCH BOX

recept

LETNJI KOLAČ SA HRSKAVOM KORICOM I KREMASSTIM FILOM: Pečeni čizkejk sa KAJSIJAMA u kom će svi UŽIVATI

Napravite čizkejk sa sezonskim voćem kojem niko neće moći da odoli

Objavljeno:

Recept za čizkejk je prvi put zabeležen u antičkoj Grčkoj, a pravili su ga od sira i brašna. Služite uglavnom na venčanjima, a danas postoji toliko recepata za ovaj ukusan kolač.

U originalnom receptu čizkejk se peče, ali postoje i one verzije gde se umesto testa koristi keks. Mi vam donosimo recept za pečeni čizkejk sa kajsijama koji će vas osvojiti na prvi pogled.

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

Za koru:

250 g brašna

210 g putera, sobne temperature

80 g šećera u prahu

1/2 kašičice soli

1 jaje

Za fil:

500 g rikota ili krem sira

120 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

Kolač od kajsija, Kolač, Kajsije
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

2 kašike pudinga od vanile (gotov, kupovni)

1 limun

4 žumanceta

200 ml slatke pavlake

4 belanceta

1/2 kašičice soli

Još:

5 kajsija

šećer u prahu

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, puter sobne temeprature, šećer u prahu, so i jaje. Umesite testo i pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider na pola sata. Pomešajte rikota ili krem sir sa 45 g šećera, vanilom, pudingom, rendanom korom limuna i žumancima. Dobro umutite i sklonite sa strane.

Kajsija, Kajsije
foto: Profimedia

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera, a u trećoj posudi u čvrst šne umutite belanca u koja ste dodali so i preostali šećer (30 g). Žumanca dodajte u smesu sa sirom, pa umutite, a onda dodajte i šne i lagano umešajte. Izvadite testo iz frižider i ostavite da odstoji 10 minuta.

Razvucite testo u krug prečnika 40 cm. Prebacite testo u kalup prečnika 25 cm i pritisnite na dno i po ivicama. Preko sipajte fil i poravnajte. Preko poređajte polutke kajsija kojima ste izvadili košticu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta. Na pola pečenja okrenite kalup.

Isključite rernu i sotavite da se ohladi pola sata, pa pospite šećerom u prahu. Zatim stavite u frižider da se ohladi 3 sata i služite.

01:34:58

MAJKE I SNAJKE SE04 SPECIJAL BLOK 20

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.