STRUČNJAK ZA ČIŠĆENJE OTKRIVA TRIK UZ KOJI FARMERKE NIKADA NE BLEDE: Dve stvari su KLJUČNE,nikada NE BISTE pogodili
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ASOSMenswear

trik za pranje

STRUČNJAK ZA ČIŠĆENJE OTKRIVA TRIK UZ KOJI FARMERKE NIKADA NE BLEDE: Dve stvari su KLJUČNE,nikada NE BISTE pogodili

Uz ova dva sastojka vaše farmerke nikada neće bledeti

Objavljeno:

Nije retko da vam farmerke posle samo nekoliko pranja izblede, a stručnjak za čišćenje otkriva kako da do ovoga ne dođe, i uvek će biti kao nove!

Ne postoji ništa iritantnije nego kada vaše omiljene tamnoplave ili crne farmerke izblede tokom pranja. Bez obzira koliko ste pažljivi, boja bledi i uništava se tokom vremena. Iako farmerke ne moraju da se peru toliko koliko drugu odeću, preporučuje se da ih perete na svaka tri do deset nošenja. Međutim, posle tri pranja znate da će boja ionako početi da bledi, prenosi Miror.

Farmerke
foto: Printscreen/Youtube/ASOSMenswear

Srah Dempsei, stručnjak za čišćenje i pranje veša, podelila je jednostavan trik kako bi osigurala da vaše farmerke nikada više ne izblede tokom pranja. Otkrila je kako sprečiti da tamne farmerke izblede tokom pranja, kao i kako sprečiti da boja krvari i uništi drugu odeću. Sara joj savetuje: „Pre pranja okrenite tamne farmerke naopačke i upotrebite deterdžent da biste sačuvali boju“.

„Pratite slične tamne boje zajedno i održavajte nisku temperaturu pranja, koristite hladno pranje ako je potrebno“, nastavila je, „Povremeno, natapanje tamnih farmerki u belo sirće i so pomaže da se boja učvrsti u tkanini i usporava bledenje.“

Da biste ovo isprobali, moraćete da dodate malo destilovanog belog sirćeta i soli u posudu ili kantu punu vode. So pomaže da se boja stvrdne u farmerkama, dok sirće sprečava ispiranje boje zadržavajući boju u vlaknima. Sol ima i drugu upotrebu u čišćenju jer se može koristiti na drugim tkaninama za posvjetljivanje boja i uklanjanje mrlja.

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.