AKO VAM JE BILJKA UVENULA NE BACAJTE JE, POSTOJI REŠENJE: Evo kako da oporavite CVEĆE koje je klonulo
Foto: Printscreen YouTube/seraphlight1

SAVETI

AKO VAM JE BILJKA UVENULA NE BACAJTE JE, POSTOJI REŠENJE: Evo kako da oporavite CVEĆE koje je klonulo

Pre nego što odustanete od biljke koja izgleda loše, proverite da li još uvek ima znakova života

Objavljeno:

Sobne biljke mogu biti prelep detalj u našim domovima, ali ponekad se suočavamo sa situacijom da počnu da izgledaju loše i da propadaju. Međutim, pre nego što prebrzo donesemo odluku o odustajanju od njih, važno je znati da su mnoge sobne biljke zapravo izdržljivije nego što bismo mogli pretpostaviti i mogu se lako oporaviti, čak i ako su u prilično lošem stanju.

Dakle, ako se suočavate sa izazovima, ne brinite - uz ove savete postoji šansa da ih oživite i povratite njihovu prethodnu lepotu. Nemojte da odustajete od svojih biljaka, jer uz malo pažnje i truda mogu ponovo da procvetaju i oduševe vas svojom svežinom i bujnošću. Zato, pridružite nam se u istraživanju kako da oživimo naše omiljene sobne biljke i sačuvamo njihovu lepotu unutar naših domova.

Paprat, Biljka, Biljke
foto: Printscreen/ Youtube/ Kill This Plant

Proverite znakove života: Pre nego što donesete odluku o odbačaju, pažljivo ispitajte svoju biljku. Zdrave stabljike su fleksibilne, a ne krhke, i imaju zelenu boju. Pregledajte korenje i potražite znakove truljenja ili prenatrpanosti.

Rešite problem prekomernog zalivanja: Ako je tlo previše vlažno, smanjite količinu vode i učestalost zalivanja. Presadite biljku u svežu zemlju ako primetite truljenje korena.

Nedovoljno zalivanje: Ako je tlo suvo, koristite metod zalivanja odozdo kako biste rehidrirali biljku. Nakon namakanja, dozvolite da višak vode iscuri iz posude.

Presađivanje vezano za koren: Ako korenje pokazuje gušenje ili prenatrpanost, presadite biljku u malo veću saksiju. Orežite je kako biste uklonili suve i oštećene delove.

Cveće
foto: Printsacreen/Youtube/MarijaKarma

Proverite štetočine: Pregledajte da li na biljci ima štetočina i insekata. Ukoliko ih ima, uklonite ih ručno ili koristite prskalice za vodu ili insekticidne sapune i ulja za tretman.

Prilagodite okruženje: Proverite uslove uzgoja i prilagodite svetlost, temperaturu i vlažnost kako bi biljka imala optimalne uslove za oporavak.

S primenom ovih korisnih saveta, možete pružiti šansu vašoj biljci da se oporavi i povrati dobro zdravlje.

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.