INTERKONTINENTAL TORTA JE ZALUDELA SVE SRBE: Polizaćete prste koliko je UKUSNA I BOGATA, ko kaže da je ne voli LAŽE
Interkontinental torta, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

paŽnja

INTERKONTINENTAL TORTA JE ZALUDELA SVE SRBE: Polizaćete prste koliko je UKUSNA I BOGATA, ko kaže da je ne voli LAŽE

Umutiti čvrsto belanca sa šećerom, pa lagano umešati orahe i brašno. I tako puta tri. Tri korice ukupno

Objavljeno: 12:37h

Sastojci

Korica:

9 belanca

9 kašika šećera

18 kašika mlevenih oraha

3 ravne kašike brašna

Preliv za korice:

6 kašika mleka

Fil:

9 žumanaca

160 g kristal šećera

300 g putera

100 g prah šećera

3 kašičice skuvane kafe

70 g seckanih oraha

120 g čokolade za kuvanje

Za odozgo:

250 ml mlečne slake pavlake

80 g rendane čokolade za kuvanje

Priprema

Umutiti čvrsto belanca sa šećerom, pa lagano umešati orahe i brašno. I tako puta tri. Tri korice ukupno.

Sipati u okrugli kalup prečnika 24 cm i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Kalup ili podmažite ili stavite pek papir. Svaku koricu prelijte hladnim mlekom. Dve kašike na po jednu koricu.

Žumanca sa šećerom kuvajte na pari dok se ne zgusne krem. Najbolje ćete znati kada je kuvano, ako povučete po sredini šerpe drvenom varjačom. Ako ostaje trag i lagano se skuplja nazad onda je skuvan fil. To je otprilike dvadeset do trideset minuta. Zavisi od temperature i šerpe. Gotovo ostavite da se ohladi. Kada se ohladi biće jako gusto, maltene razvlačiće se kao žvaka, ali ne brinite u to se umeša penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Kada se sve lepo sjedini dobijete odličan fil. E sad, taj fil podelite na tri dela. U prvi dodajte otopljenu čokoladu, u drugi seckane orahe i u treći jače skuvanu kafu ili recimo nes kafu.

Korica ne mora da vam upije mleko skroz. Upiće ga kasnije kada se nafiluje. Prvo ide korica pa fil od čokolade.

Zatim ide opet korica pa fil sa seckanim orasima.

I na kraju ide treća korica i fil sa kafom.

Da vas ne zbuni prilikom filovanja možda ćete pomisliti da ima malo fila. Ima baš dovoljno jer je fil jak i gust. Odozgo se nafiluje cela torta umućenom slatkom pavlakom. Pavlake je takođe sasvim dovoljno. Ne treba preterivati. Takođe ne treba stavljati šlag jer nije to to. Dekoracija u originalu je rendana čokolada za mešanje i jezgra oraha, a vi možete po želji. Ostaviti preko noći.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.