ŽENE, VAŠA INTIMNA REGIJA ĆE BITI SVEŽA KAO NIKADA DO SADA: Ova hrana je IDEALNA, za NJENO zdravlje
Papaja, Foto: Profimedia

savršeno zdrava

ŽENE, VAŠA INTIMNA REGIJA ĆE BITI SVEŽA KAO NIKADA DO SADA: Ova hrana je IDEALNA, za NJENO zdravlje

Znamo da je pravilna ishrana važna za celokupno zdravlje našđeg tela, pa tako i za zdravlje naše intimne regije

Objavljeno:

Ovi proizvodi će učiniti da vaša vagina bude poput ruše, nežna, i udobna. Ništa gore nego kada je osećate na bilo koji neugodan način. Uz ovu hranu će se osećati kao nekada.

Voda

Pravilna hidratacija je važna za svaki vitalni organ i naravno pozitivno utiče na zdravlje vagine. Konzumiranje puno vode takođe može pomoći kod vlažnosti vagine.

Voda
foto: Printscreen / Youtube / Cam25Zoo

Avokado, jabuke i laneno seme

Ove 3 namirnice su, kao što smo videli, izuzetno zdrave iz mnogo razloga. Njihovo konzumiranje takođe može pomoći u prirodnoj vlažnosti vagine.

Sok od brusnice

Bogat kiselim jedinjenjima koja se bore protiv loših bakterija, sok od brusnice može ublažiti simptome infekcija urinarnog trakta.

Probiotici

Probiotička hrana je bogata dobrim bakterijama koje su vagini potrebne za održavanje zdravog pH nivoa. Naći ćete ih u hrani kao što su jogurt, kefir, kombuha, kiseli kupus, miso i domaći kiseli krastavci.

beli luk
foto: Printscreen/informer.rs

Beli luk

Poznato je da beli luk ima antimikrobna svojstva i njegova konzumacija može pomoći u borbi protiv gljivičnih infekcija vagine.

Jaja

Jaja nisu samo ukusna, već su i izuzetno hranljiva. Između ostalog, bogata su masnim kiselinama, koje mogu poboljšati protok krvi u celom telu.

Slatki krompir

Vitamin A koji se nalazi u slatkom krompiru doprinosi zdravlju zidova vagine i materice, a takođe pomaže u proizvodnji hormona koji su vam potrebni da ostanete puni energije.

Batat
foto: Printscreen

Soja

Fitoestrogeni u soji pomažu u održavanju vaginalne flore. Jedite pasulj, tofu i miso.

Bademi i semenke bundeve

Bademi i semenke bundeve su bogati cinkom, koji može da normalizuje vaš menstrualni ciklus i reguliše hormone. Cink takođe može poboljšati vaš imuni sistem i raspoloženje.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže kapsaicin koji poboljšava cirkulaciju krvi i stimuliše nervne završetke što može biti posebno korisno za prirodnu vaginalnu stimulaciju.

Guava, kivi, pomorandže i zelene paprike

Sve ove namirnice su pune vitamina C, koji osim imuniteta, jača i libido.

Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Tamna čokolada za zdravlje vagine

Bogata antioksidansima, tamna čokolada je ukusan način da poboljšate zdravlje vagine i svoj seksualni život. Tamna čokolada je takođe bogata magnezijumom, koji smiruje menstrualne bolove, povećava libido i sadrži amino kiselinu koja proizvodi dopamin.

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.