OSVEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČ ZA VRELE LETNJE DANE: Napravite tiramisu po ORIGINALNOM RECEPTU, kao ITALIJANI (VIDEO)
Voćni tiramisu, Foto: PRINTSCREEN/YT/ VINCENZO'S PLATE

recept

OSVEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČ ZA VRELE LETNJE DANE: Napravite tiramisu po ORIGINALNOM RECEPTU, kao ITALIJANI (VIDEO)

Tiramisu ste sigurno pravili do sada, a probajte i ovaj sa jagodama po italijanskom receptu

Objavljeno:

Tiramisu je poznati italijanski kolač koji je popularan u celom svetu. Svako ima neki svoj recept i način na koji ga sprema, a mi vam sada donosimo Vinćencovza tiramisu sa jagodama.

Ovaj lagani i osvežavajući kolač će vam se dopasti na prvi zalogaj, a nema greške sa italijanskim receptom. Sastojci mogu da se pronađu u svakoj prodavnici, a ono što je bitno jeste da ostavite da se tiramisu dobro ohladi pre služenja.

Tiramisu
foto: Printscreen/Youtube/Yummy Recipes Katy

Sastojci:

1,25 kg jagoda

1 velika kutija piškota

500 g maskarpone sira

5 jaja

10 kašika šećera

2 štangle bele čokolade

malo sveže mente

Priprema:

Jagode (1 kg) isecite i stavite u šerpu. Sipajte 5 kašika vode i 5 kašika šećera, pa kuvajte na srednoj temperaturi. Kada voće pusti sok, sipajte još 5 kašika vode i dobro promešajte. Kada krene da ključa dodajte još 5 kašika vode. Promešajte i sipajte još 5 kašika. Nastavite da kuvate povremeno mešajući. Sipajte još 5 kašika vode i promešajte, pa kuvajte još nekih 10 minuta.

Tiramisu, Kolač, Slatkiš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Procedite jagode, sok će vam trebati za umakanje piškota, a jagode izblendirajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohlade i sok i blendirane jagode. Odvojite žumanca i belanca i sipajte u različite posude. U šerpu sipajte vodu i kada proključa isključite šporet. Preko šerpe stavite posudu sa žumancima i dodajte 5 kašika šećera, pa mutite na pari. Sklonite žumanca, pa dodajte belnaca i mutite minut na pari, pa sklonite sa pare i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne.

U žumanca dodajte maskarpone i umutite, pa dodajte šne i lagano umešajte. U sok od jagoda dodajte još 5 kašika vode i promešajte. Umočite piškote i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko sipajte pola fila od jaja, pa pola fila od jagaoda i izrendajte belu čokoladu. Poređajte još jedan sloj piškota umočenih u sok od jagode, pa sipajte fil od jaja, a onda i od jagoda, pa izrendajte belu čokoladu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider preko noći. Ukrasite preostalim jagodama koje ste isekli.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.