SAMO OVAKO ĆETE OČISTITI SREBRO ZA TREN OKA: Uz ove TRIKOVE nestaće SVE crne FLEKE, a nakit će vam SIJATI kao NOV
Srebrni prsten, Foto: Printscreen/Youtube/aldin4

savet

SAMO OVAKO ĆETE OČISTITI SREBRO ZA TREN OKA: Uz ove TRIKOVE nestaće SVE crne FLEKE, a nakit će vam SIJATI kao NOV

Sigurno se svima desilo da im srebrni nakit vremenom izgubi boju, a evo i kako da rešite taj problem

Objavljeno:

Srebrni nakit se najčešće nosi. Njegova glavna mana jeste što brzo menja boju i postaje taman. Iako se to desi, nije nerešiva situacija! Uz pomoć ovih trikova očistićete srebro:

Čišćenje srebra sirćetom

Najjednostavniji način za čišćenje srebra je uz pomoć sirćeta. Potrebna je posuda u koju ćete staviti 2-3 decilitra sirćeta (ukoliko je u pitanju veća količina nakita od srebra), naravno količinu sirćeta prilagodite vašem nakitu. Bitno je da sav nakit bude potopljen u sirće. Nakon toga stavite nakit u posudu i neka tako odstoji nekih 20 minuta. Zatim nakit prebacite u mlaku vodu ali na kratko. Kada izvadite srebro iz vode trebalo bi da su crne mrlje u potpunosti nestale. Nakon toga isperite pod mlazom hladne vode i prebrišite pamučnom krpom. Važno je ovo češće raditi, jer srebro je takvo da će uvek nakon nekog vremena ponovo pocrneti.

Pušenje, Cigarete
foto: Tamara Trajković

Očistite srebro uz pomoć pepela od cigareta

Da bi se srebro lako očistilo koristi se pepeo od cigareta pomešan sa limunovim sokom. Sa dobijenom smesom istrljajte srebrni nakit, onda isperite najpre mlakom a zatim hladnom vodom i osušite pamučnom krpom. Pepeo od cigarete je uspešno sredstvo zbog svog specifičnog hemijskog sastava. Upravo taj hemijski sastav mu i daje abrazivno dejstvo.

Soda bikarbona uspešno čisti srebro

Jedna od možda najlakših i najzustupljenijih metoda je čišćenje srebra pomoću sode bikarbone. Dovoljno je srebrni nakit posuti sodom bikarbonom, ostaviti da odstoji malo a zatim istrljati pamučnom krpom.

Kako očistiti srebro pastom za zube?

Mnogi od nas srebrni nakit čiste pastom za zube. Da biste odstranili crne mrlje sa srebra i povratili mu sjaj, nanesite pastu za zube na neku staru četkicu, a zatim trljajte. Nakon toga srebro isperite u hladnoj vodi i osušite krpom.

Očistite srebro uz pomoć kečapa

Kečap sa lakoćom briše tamne mrlje sa srebra. Možete nakit potopiti u kečap i staviti da odstoji par minuta. Takođe možete četkicom na koju ste naneli kečap polirati nakit od srebra. Nakon toga operite hladnom vodom nakit a zatim prebrišite krpom.

08:23

NE BISTE VEROVALI OD ČEGA SVE MOŽE DA SE NAPRAVI NAKIT Milica i Slobodan napravili pravo malo čudo OVI MATERIJALI SU OPASNI

(Espreso/Kakolako.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.