SAMO NAŠE BAKE IMAJU STARINSKI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Svi ga traže zbog MEKANOG TESTA, zapisujte ŠTO PRE
Foto: PrintScreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

tope se

SAMO NAŠE BAKE IMAJU STARINSKI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Svi ga traže zbog MEKANOG TESTA, zapisujte ŠTO PRE

Kupus kiflice na starinski način su toliko mekane da ćete ih jesti sa slašću

Objavljeno:

Kupus kiflice svaka domaćica pravi za sve prilike zbog mekanog testa koji je neodoljivog ukusa.

Tope se u ustima i mogli bi da ih jedete ceo dan.

Recept starinski znaju samo naše bake koji će vam još više omekšati testo.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Sastojci:

600 g brašna

200 ml jogurta

200 ml mleka

2 jajeta

1 kocka svežeg kvasca

1 kašičica šećera

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

2 kašičice soli

Za fil:

100 g margarina

3 žumanceta

Premazivanje:

1 jaje

1 kašika susama

Priprema:

Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik

Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.

Bonus video:

00:48

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!

(Espreso/Trpeza.alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.