STARINSKE PRINCES KROFNE: I ISKUSNE DOMAĆICE se plaše da testo NE SPLASNE, ali ovako uspevaju čak IZ PRVOG PUTA
Princes krofne, Foto: Printscreen/Youtube/mikinakuhinja

preukusno!

STARINSKE PRINCES KROFNE: I ISKUSNE DOMAĆICE se plaše da testo NE SPLASNE, ali ovako uspevaju čak IZ PRVOG PUTA

Pred vama je jedinstveni tradicionalni recept za princes krofne

Objavljeno:

Ni jedan Srbin ne može da odoli sočnom, kremastom filu i vazdušastim kapicama! Princes krofne spremite prema ovom receptu i oduševite celu porodicu!

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml mleko
  • 90 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 140 g brašna
  • 6 jaja

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 70 g šećera
  • 100 g vanilin šećera
  • 200 g putera
  • 150 g šećera u prahu
Princes krofne
foto: Printscreen/Youtube/mikinakuhinja

Priprema:

Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo. Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom. Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu". Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite. Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite. Sipajte preko princes krofni.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.