ZAPRŠKA ZA PREBRANAC DODAJE SE BAŠ U OVOM TRENUTKU: Samo tako će vam jelo biti SOČNO, spremite ga za PETROVDAN
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

posno, a ukusno

ZAPRŠKA ZA PREBRANAC DODAJE SE BAŠ U OVOM TRENUTKU: Samo tako će vam jelo biti SOČNO, spremite ga za PETROVDAN

Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola

Objavljeno:

Sutra se obeležava Petrovdan, kakose pada u sredu, ručak će biti posan, a šta je bolje posno poslužiti na slavi od zapečenog pasulja, prebranca.

Evo recepta.

Namirnice:

pasulj prebranac 500g

crni luk 800g

Prebranac
foto: Privatna arhiva

kečap 1dl

so 1kk

vegeta 1kk

slatka paprika 1sk

ljuta paprika 0.5kk

ljuta tucana paprika 0.5kk

biber 0.5kk

brašno 1sk

ulje 1dl

beli luk 2čl

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

1

Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola.

2

Luk očistite, sitno isecite pa na vrućem ulju dobro ga izdinstajte da skroz omekani.

3

Gotov luk za pasulj prebranac začinite po ukusu sa soli, vegetom, biberom i kečapom.

4

Uzmite vatrostanu činiju stavite malo ulja na dno posude pa redjajte red pasulja, red luka, tako da pasulj bude poslednji red pa nalite pasuljh sa malo vode od kuvanja.

Pasulj, Prebranac
foto: Bakina Kuhinja

5

Staviti pasulj prebranac u rernu i pecite na 180 stepeni. Pred kraj napravite zapršku. Ugrejati malo ulja pa dodajte sitno isečen beli luk malo promešajte i stavite kašiku brašna. Zatim dodajte slatku i ljutu papriku i dodajte malo vode.

6

Prelite zapečeni pasulj prebranac zaprškom završite pečenje. Gotovo vruće jelo pospite tucanom ljutom paprikom i toplo poslužite.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Erecepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.