EVO KAKO MORA DA VAM IZGLEDA TERASA DA GOLUBOVI NE BI DOLAZILI: Najezda je krenula, REŠITE IH SE LAKO
Golub, Foto: RINA

pažnja

EVO KAKO MORA DA VAM IZGLEDA TERASA DA GOLUBOVI NE BI DOLAZILI: Najezda je krenula, REŠITE IH SE LAKO

Evo kako da oterate golubove sa terase jednom i zauvek

Objavljeno:

Želite da saznate kako da se rešite golubova sa terase ili balkona? Uopšte vas ne krivimo zbog toga. Nastanjivanje golubova na terasama i balkonima jedan je od velikih problema života u gradovima.

Dakle, ako živite u urbanoj sredini, velika je verovatnoća da svoju terasu, balkon ili krov zgrade delite sa golubovima. Kada se jednom odomaće na vašoj terasi, golubovi će je smatrati svojim domom.

Naravno, dok im ne pokažete ko je gazda.

terasa
foto: BETA/ZELENILO BEOGRAD

Golubovi se razmnožavaju veoma brzo. Pored stalnog gugutanja i ostalih neprijatnih zvukova koje proizvode, golubovi mogu naneti ozbiljnu štetu i uništiti balkon ili terasu. Ostavljaju perje, druge nečistoće i naravno izuzetno opasan izmet. Svaki dan morate čistiti za njima, a izmet ptica pored toga što ne miriše prijatno, izuzetno je lepljiv, brzo se skori i predstavlja izvor velikog broja štetnih mikroorganizama koji mogu uzrokovati mnoge bolesti.

Evo šta možete preduzeti preventivno da sprečite posete i naseljavanje golubova na terasu, balkon ili sims prozora.

Šta odbija golubove sa terase

Čista terasa ili balkon bez ostataka hrane, smeća, starih stvari i novina neće biti toliko privlačna golubovima. Ovi gradski pernati stanovnici su svaštojedi, pa će ih poput svake štetočine privući mrvice i sve što može poslužiti kao hrana. Naročito obratite pažnju da detaljno očistite za kućnim ljubimcem ukoliko ga hranite na terasi.

Voda u podmetačima za saksije takođe može biti pozivnica za neželjene krilate goste. Ako na terasi imate biljke, najbolje je da ih zalivate direktno u zemlju, pazeći da se voda ne skuplja u tacnama i tako mami golubove.

Golub
foto: Rina

CD diskovi se sve manje koriste za skladištenje fajlova. To je dobra vest. Verovatno u kući imate stare diskove koji vam više ne trebaju. Okačite ih na terasu tako da reflektuju sunčeve zrake. Ovaj odsjaj bi trebalo da otera ptice sa vaše teritorije. Isto možete postići i običnom aluminijumskom folijom ili reflektujućim trakama.

Volite li ljuto? Golubovi ne vole.

Ovo možete iskoristiti da ih se efikasno otarasite. Sipajte zrnevlje, mrvice i pomešajte ih sa čilijem ili crnim biberom. Privučeni hranom, vrlo brzo golubovi će se sjatiti i pokljucati ponuđeni obrok. Neprijatnu ljutinu dugo će pamtiti i zaobilaziti vašu terasu ili sims, a to je upravo ono što želite.

Osim ljutog ukusa, golubovi se plaše vrana i sova. Probajte da nabavite neko strašilo u obliku vrane ili je jednostavno odštampajte i zalepite na tvrdu podlogu.

Ukoliko sve ovo ne urodi plodom i golubovi ipak svakodnevno opsedaju vašu terasu, balkon, simsove ili krov, vreme je da im se ozbiljnije suprotstavite.

Ovo su proverena sredstva koja će vam pomoći da ih se rešite tako da se više nikada ne vrate.

Golub
foto: Rina

Šiljci za golubove

Šiljci za golubove možda nisu najlepše rešenje, ali svakako jesu efikasan i trajan način da se oslobodite ptica na terasi, balkonu, simsu, potkrovlju...

Iako ne izgledaju prijatno niti atraktivno, šiljci za golubove su humano i ekološko mehaničko sredstvo protiv ptica, ne povređuju ih, već ih samo sprečavaju da slete na željenu površinu. Pored golubova, šiljci su efikasna zaštita i od ostalih ptica, vrabaca, vrana, svraka koje želite da oterate sa neke teritorije.

Šta su zapravo šiljci za golubove?

To je igličasta zaštita izrađena od visokokvalitetnog savitljivog nerđajućeg čelika i polikarbonantne baze otporna na sve vremenske uslove i temperature. Šiljci su fleksibilni i zatupljeni na vrhu, tako da predstavljaju mehaničku prepreku za ptice, blago ih odgurujući od površine na kojoj su postavljeni.

Šiljci za golubove su izuzetno izdržljivi i dugog veka, pa predstavljaju veoma ekonomičnu i jeftinu zaštitu od golubova kroz jednokratno ulaganje. Jednom ih postavite i mirni ste godinama.

Šiljke možete okretati u različitim pravcima i tako postići još jači efekat.

Golub
foto: Profimedia

Metalni šiljci za golubove montiraju se veoma jednostavno na sve vrste površina, kako ravne, tako i nakrivljene. Tako ih pomoću lepka, silikonskog gita, šrafova i eksera možete postaviti na pločice, lim, kamen, staklo, ciglu, drvo ili metal.

Sigurno ste primetili da golubovi prosto obožavaju da se gnezde na spoljašnjoj kutiji za klimu. Zato ne zaboravite i nju da zaštitite šiljcima.

Ljudi koji su ugradili iglice za golubove ih preporučuju jer predstavljaju:

Efikasno sredstvo protiv golubova

Ekonomičnu i trajnu zaštitu od ptica

Ekološko i humano sredstvo za sve ptice

Jednostavno se montiraju na sve vrste podloga

Otporni su na visoke i niske temperature i UV zrake

Mreža protiv ptica

100% efikasan način da sprečite golubove i druge ptice da posećuju i naseljavaju terasu, balkon, svetlarnike, nadstrešnice i druge otvore jeste zaštitna PVC mreža protiv ptica.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/MojŠop)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.