ŽENAMA TREBA MNOGO VIŠE ONE STVARI NEGO ŠTO MISLITE: Ovo su ŠOKANTNI rezultati ISTRAŽIVANJA
Nezadovoljena žena, Foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

razbijanje stereotipa

ŽENAMA TREBA MNOGO VIŠE ONE STVARI NEGO ŠTO MISLITE: Ovo su ŠOKANTNI rezultati ISTRAŽIVANJA

I ako vam je prva špomisao da muškarac ima ljubavnicu ukoliko odbija seks sa partnerkom, odmah ste potvrdili stereotip

Objavljeno: 21:51h

Scenariji iz filmova gde muž preklinje svoju "frigidnu" suprugu za malo akcije u spavaćoj sobi je stara koliko i vreme, a ona koja odgovara da je "boli glava" ili nešpto slično, stvarno su nam previše poznate situacije.

Istina je da će većina devojaka svojim momcima poslati poruku da im trebaju, sad i odmah, da ih žele ili nešto slično, a nakon sat vremena ne odgovaranja na poruku, muškarac će se javiti sa pričom da je "umoran" i da je imao težak dan, da nije raspoložen. Verujte mi, ta priča je slučaj 4/5, ako ne samouverenih 5/5 puta.

Pa šta mislite, da li je tačno da muškarcima više treba seks? Dobro razmislite. I ako vam je prva špomisao da muškarac ima ljubavnicu ukoliko odbija seks sa partnerkom, odmah ste potvrdili stereotip. Evo šta je zapravo istina:

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Istraživanje pokazuje da je ta ideja u velikoj meri netačna, da ne kažemo, mahnito problematična. Studija iz 2015. godine objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior otkrila je kako su i muškarci i žene bili oduševljeni idejom seksa s privlačnim strancem.

100 odsto muškaraca i neverovatnih 97 odsto žena reklo je da bi to uradilo.

Glavna razlika među polovima? Žene bi bile srećnije kada bi znale da im se jamči diskrecija i sigurnost.

Dok muškarci obično dobiju vrlo malo negativnih komentara vezanih za svoje seksualne izbore, žena se često gleda pod lošijim svetlom zbog donošenja sličnih odluka.

Žene nedvosmisleno imamaju više toga što stavljaju na kocku.

Studija iz 2010. godine o seksualnom nasilju otkrila je da je 45 odsto žena iskusilo neku vrstu seksualnog zlostavljanja tokom celog života. Dakle, kao žena kažem, nisu samo društvene posledice, te koje moramo da odvagamo kada je reč o iniciranju ili prihvatanju seksa.

Imam privilegiju da radim na poslu gde svakodnevno komuniciram sa ženama o intimnim temama poput seksa i odnosa.

seks
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Pitanje koje čujem iznova je: "Moj muškarac ne želi toliko seksa kao ja. Šta nije u redu sa mnom?"

Došlo je vreme, poput onog petka uveče pre nekoliko meseci, kada sam i ja imala to pitanje u glavi.

U međuvremenu, zanemarila sam činjenicu da je moj dečko upravo započeo sa svojom karijerom, da dugo radi, pod pritiskom je kako bi impresionirao šefove, dok sam ja stigla do tačke gde se osećam dovoljno sigurno da obnovim ravnotežu između posla i života.

Zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako, uprkos onome što nam je rečeno o muškarcima i njihovim navodno proždrljivim seksualnim apetitima, najverovatnije će se boriti s uzbuđenjem ili postizanjem erekcije kada su pod stresom.

Dakle, kako se ispostavilo, ne postoji razlika među polovima, kao što se nekada mislilo - kada je reč o seksu. A koji su znaci kada je ženama preko potreban seks?

BIO SAM NA 20 PRAJDOVA, NIKAD NISAM VIDEO SEKS! Savić za Kurir TV: Ono što se objavljuje po društvenim mrežama su FOTOMONTAŽE:

03:41

BIO SAM NA 20 PRAJDOVA, NIKAD NISAM VIDEO SEKS! Savić za Kurir TV: Ono što se objavljuje po društvenim mrežama su FOTOMONTAŽE?!

(Espreso/ Pravda.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.