SPREMITE PILAV NA OVAJ NAČIN I NE BRINITE DA LI ĆE SE POKVARITI: Staro Srpsko jelo bez mesa, idealno za VRELE DANE
Pilav, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

recept

SPREMITE PILAV NA OVAJ NAČIN I NE BRINITE DA LI ĆE SE POKVARITI: Staro Srpsko jelo bez mesa, idealno za VRELE DANE

Kako da napravite laganiju verziju poznatog jela, a bez straha da će se pokvariti na visokm temperaturama. Spremite pilav sa povrćem i jajima i uživajte!

Objavljeno:

Pilav sa jajima i povrćem možete da jedete kao samostalan obrok ili da ga služite kao prilog uz meso, ribu ili salatu. Ljubitelji tradicionalne kuhinje uživaće u pravom, srpskom pilavu, a mi vam dajemo recept za nešto laganiju verziju. Brzo se pravi, a božanstvenog je ukusa!

Sastojci:

2 šolje dugog ili basmati pirinča

4 šolje povrtnog ili pilećeg bujona

Pilav
foto: PRINTSCREEN/YT/ COOKIST WOW

2 kašike maslaca ili ulja

1 luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 šargarepa, iseckana na kockice

1 crvena paprika, iseckana na kockice

1 šolja graška (može biti smrznuti)

4 jaja

so i biber po ukusu

sitno seckani peršun za posipanje (opciono)

Pilav
foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Priprema:

Operite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi dok ne postane bistra. Ocedite ga i ostavite sa strane. U širokom loncu, zagrejte maslac ili ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani luk i beli luk i dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu staklasti. Dodajte šargarepu, crvenu papriku i grašak u lonac. Dinstajte povrće još nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte pirinač i promešajte ga sa povrćem da se sjedini. Prelijte bujon preko pirinča i povrća. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte sve sastojke.

Smanjite temperaturu, stavite poklopac i kuvajte pilav oko 15-20 minuta, ili dok pirinač ne bude skuvan i upije tečnost. Skuvajte jaja da budu tvrdo kuvana, pa očistite i iseckajte na kriške. Kada je pilav gotov, servirajte ga na tanjirima i poslužite sa kriškama jaja odozgo. Posipajte sitno seckanim peršunom.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice - every time! ? #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.