OVE NAMIRNICE NIKAKO NEMOJTE JESTI PO VRUĆINI: Samo ćete se ZNOJITI još više
Znojenje, Foto: Profimedia

pažnja

OVE NAMIRNICE NIKAKO NEMOJTE JESTI PO VRUĆINI: Samo ćete se ZNOJITI još više

Po svaku cenu treba izbegavati masnu hranu koja se teško vari

Objavljeno:

Tokom leta treba ograničiti unos određenih namirnica jer su teške za varenje i izazivaju nadimanje. Nepravilna ishrana pojačava znojenje, a gube se telesna tečnost, minerali i određeni vitamini. Varenje teške hrane zahteva veću aktivnost metabolizma, što indirektno povećava telesnu temperaturu.

Svi znamo da tokom vrućina treba da unosimo manje kalorija, a masna hrana je na prvom mestu na spisku hrane koju treba izbegavati tokom visokih temperatura. Evo šta još treba da izbegavate:

Znojenje
foto: Profimedia

jako začinjena jela pečenu, prženu i pohovanu hrana masno meso i mesne proizvode pića sa kofeinom slatkiše gazirana zaslađena pića preterano rashlađena pića

Masna i teška hrana može da oteža cirkulaciju i zbog toga je važno smanjiti unos teško probabljivih jela. Najvažnije je konzumirati sezonsko voće i povrće, a najbolji izbor su zelena salata, paradajz, krastavac, lubenica, dinja, jabuke. To su namirnice koje sadrže više od 80 odsto vode i odličnu količinu mineralnih materija koji se gube tokom znojenja.

Takođe, odlično je konzumirati mahunarke, semenke, nerafinisana ulja, naročito maslinovo ulje, ali i manje količine ribe i plodova mora koji organizam hrane kvalitetnim nutijentima. Osim što je ovakva ishrana korisna tokom vrelih dana, uz ove namirnice možete i da smanjite telesnu težinu.

01:03

Majke i snajke finale

(ESpreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.