OVE TAJNE SE KRIJU IZA KINESKOG KALENDARA: Spojili su nespojivo, zbog toga znaju celu vašu SUDBINU
Kineski kalendar, Foto: Rafael Ben Ari / Avalon / Profimedia

astro kutak

OVE TAJNE SE KRIJU IZA KINESKOG KALENDARA: Spojili su nespojivo, zbog toga znaju celu vašu SUDBINU

Kineski kalendar je kombinacija lunarnog i solarnog racunanja vremena, a svaka godina je označena jednom od 12 životinja

Objavljeno: 09:46h

Kineska tradicija je jedna od najstarijih na planeti, njihova kultura se razvijala dok ni jedna druga nije, samim tim razvili su sopstveni metod računanja vremena koji koriste i dan danas. Kineski kalendar je jedan od najkompleksinijih sistema za računanje vremena.

Kineski kalendar se zasniva na kombinaciji lunarnog i solarnog sistema, što ga čini jedinstvenim. Umesto da se oslanja samo na solarnu godinu kao što to radi Gregorijanski kalendar koji koristimo u većini zapadnih zemalja, kineski takođe uzima u obzir lunarne mesece. Ovo kompleksno povezivanje sunca i meseca omogućava Kinezima da prate i predviđaju ne samo promene godišnjih doba, već i lunarni ciklus.

Ali zašto je važno poznavati kineski kalendar? Jedan od razloga je što nam on pruža dublji uvid u kinesku kulturu i tradiciju. Kalendar je duboko ukorenjen u svakodnevnom životu Kineza, od slavljenja tradicionalnih praznika do određivanja najpovoljnijeg vremena za venčanja, otvaranje novog posla ili pokretanje važnih projekata. Poznavanje ovog kalendara omogućava nam da bolje razumemo njihove običaje i način života.

kineski horoskop
foto: Profimedia

Još jedan razlog je što kineski kalendar može pružiti uvid u vašu sopstvenu ličnost i karakteristike. Svaka godina u kineskom kalendaru pripada određenom životinjskom znaku, od pacova do svinje. Veruje se da osobine povezane sa tim životinjama utiču na karakteristike ljudi rođenih u određenoj godini. Poznavanje svog kineskog znaka može nam pomoći da bolje razumemo sebe i druge ljude oko nas.

Takođe, važan je za određivanje najpovoljnijeg vremena za različite aktivnosti. Prema kineskom verovanju, određeni dani su povoljni za putovanja, venčanja, započinjanje novog posla ili čak sečenje kose. Ovi "srećni dani" se određuju na osnovu kombinacija lunarnog i solarnog kalendara, kao i drugih astroloških faktora. Poznavanje ovih povoljnih dana može nam pomoći da iskoristimo energiju meseca i unesemo harmoniju u naše živote.

Kineski kalendar takođe igra ključnu ulogu u slavljenju tradicionalnih praznika poput Kineske Nove godine. Ova velika proslava se zasniva na lunarnom kalendaru i traje 15 dana, obiluje bojama, zvucima petardi i tradicionalnim običajima.

Kineski horoskop
foto: Profimedia

Važno je napomenuti da je ovaj kalendar mnogo više od mera vremena. On je duboko ukorenjen u kineskoj filozofiji, kao što je Jin i Jang, teorija pet elemenata i učenje o sudbini. Kroz ovaj kalendar, Kinezi veruju da mogu razumeti prirodu sveta oko sebe i pronaći ravnotežu između različitih sila.

Tako sledeći put kada budete videli kineski kalendar, neće vam biti samo gomila slova i brojeva. Biće to prozor u jedan drevni svet pun mudrosti i značajnih saznanja. Pustite da vas kineski kalendar odvede na putovanje kroz vreme i prostor, gde ćete otkriti tajanstvene veze između sunca, meseca i čovečanstva.

KAD SE SPOJE ASTROLOGIJA I RELIGIJA! Osveštana državna zgrada gde se sudilo Draži, astronumerolog proverio ENERGIJU nakon molitve:

01:49

KAD SE SPOJE ASTROLOGIJA I RELIGIJA! Osveštana državna zgrada gde se sudilo Draži, astronumerolog proverio ENERGIJU nakon molitve

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.