KRALJICA SVIH TORTI I KOLAČA-BINGO TORTA: Nema SLAVLJA koje prolazi BEZ NJE, ni osobe koja bi JE ODBILA (RECEPT)
Bingo torta, Foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

recept

KRALJICA SVIH TORTI I KOLAČA-BINGO TORTA: Nema SLAVLJA koje prolazi BEZ NJE, ni osobe koja bi JE ODBILA (RECEPT)

Svaka prava domaćica zna da je ovvo jedna od najboljih domaćih torti

Objavljeno:

Bingo torta je mnogima omiljena. Tri fila između kojih se nalaze najukusniji biskviti prava su senzacija ukusa!

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa
  • 4-5 kašika soka od pomorandže

Za fil od plazme:

  • 300 g mlevene plazme
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 200 g putera
  • 150 g prah šećera
Torta
foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 400 g putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 400 g plazma keksa
  • 200 ml soka od pomorandže

Za dekoraciju:

  • 180 g šlaga sa ukusom čokolade
  • 450 ml mleka

Priprema: Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa 5 kašika šećera. Zatim belanca umustite čvrst šne sa kašikom šećera. Lagano sjedinite obe smesi i dodajte prosejano brašno i kakao. Promešajte i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotovu koru izbockajte čačkalicom i prelijte sokom od pomorandže.

Torta
foto: Prtintscreen/Youtube/stacemozarucak

Mlevenu plazmu pomešajte sa sokom od pomorandže i lepo promešajte. Puter umutite sa šećerom u prahu i pomešajte obe smese, pa i umutite mikserom.

Pomešajte puding sa 300 ml mleka i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte provdnom folijom i ostavite da se ohladi. Puter sobne temeprature umutite penasto sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohlađeni puding. Dobro sjedinite mikserom. Podelite fil sa 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu i dobro promešajte.

Koru premažite filom od plazme, a onda poređajte jafa keks koji ste umočili u sok od pomorandže. Zatim premažite fil od pudinga, pa poređajte plazmu koje ste umočili u sok od pomorandže. Preko premažite fil od čokolade. Celu tortu premažite šlagom sa ukusom čokolade. Umesto šlagom možete da je ukrasite i čokoladnom glazurom.

Bonus video: Torta od 10 spratova

00:29

Torta od 10 spratova, vatromet na slavlju Kaće i Marka

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.